Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinitytön bussissa raiskanneelle vankeutta yli kaksi ja puoli vuotta

Käräjäoikeuden mukaan teko oli tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla

Kaupunki
 

Hovioikeus tuomitsi tiistaina 46-vuotiaan miehen kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen teinitytön raiskauksesta.

Mies raiskasi 16-vuotiaan tytön tammikuussa helsinkiläisessä julkisen liikenteen bussissa.

Helsingin käräjäoikeus totesi helmikuussa, että Abdikadir Nure Elmi oli yleisen liikenteen bussissa käyttänyt väkivaltaa tai käyttänyt hyväkseen 16-vuotiaan avutonta tilaa raiskatakseen. Tuomion mukaan teini oli kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, jolloin mies oli ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa.

Käräjäoikeus katsoi, että teko oli tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla ja sillä oli aiheutettu erityisen tuntuvaa kärsimystä.

Käräjäoikeus määräsi rangaistukseksi kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta ja velvoitti miehen suorittamaan uhrille korvauksia.

Mies haki hovioikeudessa muutosta käräjäoikeuden tuomioon vaatien ensisijaisesti syytteen hylkäämistä ja joka tapauksessa rangaistuksen ja hänen maksettavakseen tuomittujen korvausten alentamista. Hovioikeus päätyi näytön arvioinnissa samaan johtopäätökseen kuin käräjäoikeus, eikä muuttanut käräjäoikeuden tuomion lopputulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat