Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki haluaa uuden taidemuseon

Helsingin poliitikot hyväksyivät Amos Andersonin kaavan yksimielisesti

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto JKMM
Amos Anderson -taidemuseon Lasipalatsinaukion päällä sijaitsevat kummut tuovat näyttelytilaan avaruutta ja valoa.
Amos Anderson -taidemuseon Lasipalatsinaukion päällä sijaitsevat kummut tuovat näyttelytilaan avaruutta ja valoa. Kuva: Arkkitehtitoimisto JKMM

Helsinki saa uuden taidemuseon aivan kaupungin ydinkeskustaan muutaman vuoden kuluessa. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti Amos Andersonin taidemuseon mahdollistavan asemakaavanmuutoksen.

Kaava tarkoittaa, että Amos Andersonin museo voisi valmistua alkuvuodesta 2018. Museo sijoittuisi pääosin Lasipalatsinaukion alle suunniteltuihin tiloihin.

"Tällä kaavamuutoksella mahdollistetaan kokonaan uuden taidemuseon rakentaminen tähän kaupunkiin. Lasipalatsi pääsee tämän jälkeen oikeuksiinsa", sanoi hankkeen valtuustolle esitellyt apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr).

Museo valtaa jonkin verran myös Lasipalatsinaukion maanpäällistä tilaa. Tämä on hermostuttanut Lasipalatsissa toimivia ravintoloitsijoita. Ravintoloitsijat ovat pelänneet, etteivät ne voi jatkossa pitää terassejaan auki entiseen tapaan. Museohankkeen vaikutukset alueen ravintoloihin huolestuttivat myös valtuutettuja keskiviikkona.

"Esimerkiksi Mbarin terassilla on ollut musiikkia. Toivon, ettei tämä korkeakulttuurihanke aja sitä pois. Tämä on harvoja alueita Helsingin keskustassa, jossa terassit voivat olla noin myöhään auki", sanoi vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sami Muttilainen.

"Tässä kaupungissa laitetaan kulttuurimuotoja aivan liikaa vastakkain. Ne voisivat tehdä enemmän yhteistyötä."

Sinnemäki vakuutti, että sekä kaupungin että Amos Andersonin taidemuseon tavoitteena on, että alue säilyy elävänä myös jatkossa.

Museohankkeen hinnaksi on arvioitu hieman yli 46 miljoonaa euroa. Kustannukset maksaa Konstsamfundet. Uuden museon kävijämäärätavoite on 100 000 henkeä vuodessa. Nykyinen Amos Anderson museo kerää vuosittain 40 000 kävijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat