Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokisen lähiöelokuvaa kuvattiin pornokaupassa

Eero Aho: "Tällaista ei ole tehty sitten Täältä tullaan elämän"

Kaupunki
 
Antti J. Jokinen haluaa tehdä rankan nuortenelokuvan, koska ”Suomi on muuttunut”
Antti J. Jokinen haluaa tehdä rankan nuortenelokuvan, koska ”Suomi on muuttunut”
Antti J. Jokisen mukaan Pahan kukat –elokuva on katu-uskottava jengidraama, joka näyttää autenttisesti mitä Itä-Helsingin lähiöissä tapahtuu. Elokuvaan filmattiin kohtausta Kalliossa sijaitsevassa erotiikkaliikkeessä. Tekijöiden mukaan tarina on ajankohtainen, koska Suomessa on niin paljon huono-osaisia ja syrjäytyneitä. Toimittaja: Mark Autio. Kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru.

"Menetkö messuilla lavalle?" kysyy Nancy Bomber.

"En, teen siellä pelkkää piippiä", vastaa Essi. Hän viittaa privaattishow-esitykseen.

Kalliolaisen erotiikkaliike Hot Girlsin striptease-tanssijat keskustelevat kuun lopussa pidettävistä seksimessuista odotellessaan Antti J. Jokisen elokuvan kuvausten alkua.

Naiset näyttelevät itseään eli liikkeessä työvuorossa olevia esiintyjiä.

Ohjaaja Jokisen mukaan juuri amatöörinäyttelijöiden runsas määrä tekee Pahan kukat -elokuvasta aidon ja rosoisen.

Jokinen koekuvasi lähes kolmesataa nuorta, jotka asuvat lähiöissä tai ovat kasvaneet niissä. Kourallinen heistä sai myös roolin.

Heidän kanssaan on nyt tarkoitus "dokumentoida turhautumista draaman keinoin".

"Tämä elokuva kertoo lähiönuorista, jotka ovat syrjäytyneitä. Olemme nähneet hirveästi vaivaa päästäksemme autenttisuuteen. Kaikki kuvataan oikeissa paikoissa, mitään ei ole lavastettu. Suomalaisille on hyvä nähdä, millaista lähiöelämä voi olla. Se saattaa olla monelle silmiä aukaisevaa", kertoo käsikirjoittaja-ohjaaja Jokinen.

Tekijöillä on kova usko siihen, että työn alla on jotain poikkeuksellista.

"Tämä on tärkeä aihe. Tällaista elokuvaa ei ole tehty sitten Täältä tullaan elämän", sanoo elokuvassa perheenisää esittävä näyttelijä Eero Aho.

Tapio Suomisen elokuva Täältä tullaan elämä! (1980) kertoi tinkimättömästi helsinkiläisistä tarkkailuluokan oppilaista. Kontulassa ja Vesalassa kuvattua tarinaa on kutsuttu Suomen ensimmäiseksi lähiöelokuvaksi.

Millainen on sitten Hollywoodissa uraa luovan keski-ikäisen miesohjaajan näkemys Itä-Helsingin lähiönuorten karuimmasta arjesta?

"Suomi on muuttunut. Aki Kaurismäkeä lainatakseni 'kyllä pultsarit vielä selälle käännetään, mutta kukaan ei enää auta pystyyn'. Haluamme kertoa tarinan siitä, mitä lopulta tapahtuu, kun ihmisiltä katkeaa pinna."

Kun elokuva kertoo pahasta olosta ja turhautumisesta, ei voi olla nostamatta vertailukohdaksi samoista aineksista rakennettuja Aku Louhimiehen Pahaa maata (2005) ja 8-palloa (2013) tai Olli Saarelan Bad Luck Lovea (2000).

"Vitsi, en ole nähnyt noista kuin Pahan maan. Siitä tämä eroaa siinä, että keskitymme puhtaasti nuoriin ja yhteen perheeseen. Tämä ei ole niin isolla pensselillä vedetty, vaan enemmän lyijykynän kärjellä tehty tarina, joka sijoittuu vain muutamaan päivään", Jokinen sanoo.

Pahan kukat -elokuvassa itähelsinkiläisiä nuoria esittävät muun muassa räppärit Jon Korhonen-Hurmerinta eli Juno ja Mikael Gabriel.

Molempien mukaan elokuvan teemat ovat tosia, mutta elämä lähiössä on myös paljon muuta.

"Asuin Pihliksessä (Pihlajamäki) nuorena aika kauan. Ne olivat tosi antoisia aikoja, muistot ovat hyviä. Ehkä ajat ovat muuttuneet. Lähiöissä on nykyisin paljon syrjäytyneitä ihmisiä, etenkin työttömiä nuoria", Juno kertoo.

Mutta mitä mieltä tästä kaikesta on erotiikkaliikkeensä kuvauksille luovuttanut kauppias? Näkyykö suomalaisten pahoinvointi Kallion kaduilla tai seksikaupan arjessa?

"Suomen talous on sitä luokkaa, että meillä on vähän hiljaiseloa live-show'n kanssa. Muuten sanoisin, että ajat ovat pikemminkin rauhoittuneet", sanoo Hot Girlsin liikkeenhoitaja Janne Kristian Jokinen.

Mark Autio HS
Kallio

Esa Syväkuru HS
Ohjaaja Antti J. Jokinen pestasi uuteen elokuvaansa helsinkiläisen Hot Girls -erotiikkaliikkeen striptease-tanssijat Nancy Bomberin (vas.) ja Essin.
Ohjaaja Antti J. Jokinen pestasi uuteen elokuvaansa helsinkiläisen Hot Girls -erotiikkaliikkeen striptease-tanssijat Nancy Bomberin (vas.) ja Essin.
Räppäri Juno esittää Pahan kukat -elokuvassa itähelsinkiläistä nuorta.
Räppäri Juno esittää Pahan kukat -elokuvassa itähelsinkiläistä nuorta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat