Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moskeijat ovat täyttyneet tulijoista

Turvapaikanhakijoille on järjestetty vaatteita, kerhoja ja suomen kielen opetusta

Kaupunki
 

Pääkaupunkiseudun islamilaiset moskeijat ja rukoushuoneet ovat saaneet runsaasti uusia asiakkaita turvapaikanhakijoista. Uusia kävijöitä on riittänyt ruuhkaksi asti.

Niin Lönnrotinkadulla pääpaikkaansa pitävä Suomen islamilainen yhdyskunta kuin Islamilainen yhdyskunta Resalat Mellunmäessä ovat vastaanottaneet runsaasti uusia rukoilijoita ja avun tarvitsijoita.

"He [uudet turvapaikanhakijat] käyvät rukouksissa, järjestämme heille kursseja ja kerhoja, yksi on haudattu . . .", kertoo Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.

Yhdyskunnan suomen kielen kurssit ovat vetäneet kymmeniä osallistujia.

"Eri moskeijat ovat muodostaneet vapaamuotoisen verkoston, ja avustamme tulijoita muun muassa hätämajoituksiin ja vastaanottokeskuksiin", sanoo yhdyskunnan sihteeri Abdi Hakim Ararse.

Yhdyskunnan jäseniä pakeni 1990-luvulla sotaa Irakista.

"Velvollisuutemme on auttaa hädänalaisia ja viranomaisia. Meitä autettiin 90-luvulla, nyt on meidän vuoromme maksaa takaisin", sanoo vuonna 1990 Suomeen tullut jäsen Abdullah Musse.

"Yhdyskunnan nuoret jäsenet keräsivät muun muassa vaatteita ja leluja", kertoo Islamilainen yhdyskunta Resalatin puheenjohtaja Paula Kemell.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat