Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityisten yritysten vastaanottokeskuksia tulossa lisää

Luona Oy on avannut jo seitsemän keskusta pääkaupunkiseudulle

Kaupunki
 

Vastaanottokeskuksia ja hätämajoitusyksiköitä on Suomessa nyt noin 80. Viimeksi torstaina ilmoitettiin, että Helsingin Karhusaareen avataan uusi ryhmäkoti pakolaislapsille.

Nykyisellä tulijoiden tahdilla uusia yksiköitä tarvittaisiin kuitenkin viisi lisää joka viikko.

Maahanmuuttoviraston, kuntien ja kolmannen sektorin rahkeet eivät tähän riitä, joten turvapaikanhakijoiden tulo avaa yksityisille toimijoille mahdollisuuden liiketoimintaan. Barona-konserniin kuuluva Luona Oy on avannut jo kolme vastaanottokeskusta Vantaalle, kaksi Espooseen ja kaksi Helsinkiin.

Sosiaali- ja terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna avasi ensimmäisen keskuksensa keskiviikkona Hämeenlinnaan ja suunnittelee vähintään kahta uutta keskusta. Myös lääkäriasemia pyörittävä Mehiläinen etsii sopivia tiloja ja käy sopimusneuvotteluja asiasta. Ruotsissa aktiivisesti tälläkin alalla toimiva Attendo harkitsee parhaillaan, lähteekö se mukaan vastaanottobisnekseen myös Suomessa.

Lastensuojelualan yrityksiä on tulossa pyörittämään joitain alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitettuja keskuksia.

Lappajärvelle puolestaan avataan keskusta Kivitippu-hotelliin. Suurin osa keskuksista on kolmannen sektorin pyörittämiä, jokunen suoraan kunnan omaa toimintaa. Suomen Punainen Risti (SPR) vastaa yli puolesta vastaanottokeskuksia. Lisäksi esimerkiksi Diakonissalaitos, Setlementtiliitto ja useat lastensuojelujärjestöt ovat mukana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat