Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomenojan jupakka sai jälleen uuden käänteen

Espoo irtisanoi veneyrittäjän vuokrasopimuksen

Kaupunki
 
leif rosas
Suomenojan sataman alue muuttuu yleiseksi tieliikennealueeksi.
Suomenojan sataman alue muuttuu yleiseksi tieliikennealueeksi. Kuva: leif rosas

Suomenojan veneyrittäjän ja Espoon kaupungin välinen kiista jatkuu edelleen. Nyt Espoon kaupunki on irtisanonut veneyrittäjä Massimiliano Carbonen vuokrasopimuksen. Espoo yritti häätää Carbonen Suomenojan satamasta viimeksi kesällä 2014, mutta tuolloin irtisanomisen perusteet eivät riittäneet.

Carbone pitää myös uutta irtisanomista laittomana.

Fakta

Poliisi tutkii epäselvyyksiä

 Massimiliano Carbonen kiista sataman yrittäjien sekä Espoon kaupungin kanssa alkoi yli vuosi sitten, kun kaupunki halusi häätää hänen yrityksensä alueelta.

 Carbone teki tutkintapyynnön sataman esimiehistä. Poliisi tutkii asiaa samoin kuin sataman epäselvyyksiä esimerkiksi kirjanpidossa.

"Kaupunki lähetti minulle kuukausi sitten listan todistuksista ja vaatimuksista, joita minulta vaaditaan. Laki ei näitä minulta edellytä", hän kertoo.

Espoon kaupunki vaatii Carbonelta muun muassa verovelkatodistusta sekä kuorma-auton kuljettajan ja nosturin käyttäjän ammattipätevyystodistuksia.

Esimerkiksi ammattipätevyyskorttia vaaditaan kuorma-auton kuljettamiseen vain silloin, kun tehdään kaupallisia kuljetuksia tieliikennealueella.

Tähän asti korttia ei ole tarvittu Suomenojan satamassa, sillä alue on ollut yksityisaluetta.

Perjantaina alue muuttuu yleiseksi tieliikennealueeksi, jolloin veneiden nostoja ei voi enää tehdä ilman asianmukaisia pätevyystodistuksia. Käytännössä satamasta poistetaan ajokieltomerkki.

Muutoksen myötä Carbone lopettaa veneiden nostamisen.

"Olen perunut kaikki nostot perjantaista alkaen, sillä se muuttuu mahdottomaksi. Toivon, että samat vaatimukset ovat muillakin yrittäjillä. Poliisin pitäisi myös valvoa, ettei sitä tapahdu jatkossa täällä ilman oikeita lupia."

Espoon liikuntajohtaja Martti Merran mukaan Carbonen on esitettävä kaupungin vaatimat asiakirjat, jos hän haluaa työskennellä jatkossa alueella.

"Maanomistajana meillä on tietenkin oikeus vaatia näitä vuokralaisiltamme. Tämä on turvallisuuskysymys."

Carbone korostaa, että hänen päätyönsä on veneiden kunnostus ja huoltaminen, veneiden nostaminen on ollut pelkkä sivutoimi.

"Päätoimeni ei edellytä näitä kuorma-autolupia, kun lopetan veneiden nostamisen."

Uusilla säädöksillä halutaan Merran mukaan parantaa sataman turvallisuutta.

"Lautakunta teki tästä päätöksen vuosi sitten. Suomenojan satama on perjantaista alkaen yleistä tieliikennealuetta ja siksi poliisin valvomaa aluetta. Jos siellä tapahtuisi jotain, siitä joutuisivat Martti Merra ja kumppanit syytettyjen penkille."

Merran mukaan alueen yrittäjät saavat jatkaa normaalisti toimintaansa, mikäli he toimittavat kaupungin vaatimat asiakirjat. Osa veneilijöistä on ollut harmissaan tieliikennemuutoksesta, sillä se vaikeuttaa veneennostoa.

"Suomenoja muutetaan tässä ihan samanlaiseksi alueeksi kuin kaikki muutkin Espoon satamat", Merra sanoo.

Kaupungin irtisanomisilmoituksen mukaan Carbonen yrityksen pitäisi poistua Suomenojan venesatamasta kuukauden kuluessa.

Espoon toimet tuomitsi laittomiksi tuoreeltaan kaupunginvaltuutettu Kai Lintunen (kok). Lakimies Lintusen mukaan irtisanominen on ollut laiton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat