Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo perui Carbonen häädön Suomenojalta

Satamavyyhdissä nähtiin perjantaina useita käänteitä

Kaupunki
 
Sirpa Räihä HS
"Haluaisin vain tehdä töitä rauhassa. Asiakkaat ovat olleet pettyneitä, kun vähän väliä on tilanne, jossa ei tiedä, onko palveluiden saaminen enää mahdollista", Massimiliano Carbone sanoo.
"Haluaisin vain tehdä töitä rauhassa. Asiakkaat ovat olleet pettyneitä, kun vähän väliä on tilanne, jossa ei tiedä, onko palveluiden saaminen enää mahdollista", Massimiliano Carbone sanoo. Kuva: Sirpa Räihä HS

Espoon kaupunki perui perjantaina veneyrittäjä Massimiliano Carbonen häädön. Kaupunki on yrittänyt irtisanoa Carbonea erilaisin perustein kaksi kertaa. HS kertoi Carbonen vuokrasopimuksen irtisanomisesta perjantaina (HS 9. 10.).

"Hän [Carbone] ilmoitti kirjallisesti, että ei tee enää veneennosto- ja laskutöitä eikä käytä kuorma-autoa ja nosturia, joista lupia kysyttiin. Katsoimme, että tässä tapauksessa lupia ei tarvitse toimittaa eikä kysellä", Espoon liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko sanoo.

Perjantaina Suomenojan jupakka sai muutenkin lisää kierroksia. Liikuntalautakunnan jäsen, liikennemerkkiuudistusta vastustanut Seppo Kallunki (ps) oli aamulla satamassa seuraamassa, tehdäänkö siellä veneiden nostoja kaikkien uuden tieliikennealueen sääntöjen vaatimalla tavalla. Kallunki on vastustanut alueen muuttamista tieliikennealueeksi.

"Tämä asian osalta en luota lainkaan virkamiesten sanoihin."

Pian tämän jälkeen Espoo lähetti tiedotteen, jonka mukaan kaikilla kaupungin kanssa sopimuksen tehneillä yrittäjillä tulee olla toimintansa edellyttämät viranomaisluvat ja vakuutukset. Samalla kaupunki huomautti, että yrittäjän tulee "noudattaa toiminnassaan Suomen lainsäädäntöä sekä viranomaisten ja kaupungin antamia määräyksiä".

Seuraavaksi Espoo kertoi veneilijöille, ettei se aio vahtia alueen pysäköintisääntöjä kovin tarkasti. Veneilijöille annettiin lupa pysäköidä luvattomasti alueella, sillä tieliikennemuutoksen vuoksi pysäköintipaikat alueella ovat kortilla. "Kaupunki ei aio valvoa pysäköintiä alueella", Espoon liikuntaviraston venesatamapäällikkö Lennart Pettersson lupasi. "Tässä kannattaa kaikkien käyttää maalaisjärkeä."

Päivän päätteeksi kaupunki ilmoitti peruvansa Carbonen sopimuksen irtisanomisen. Aiemmin kaupunki vaati tiukasti sääntöihin vedoten kaikilta alueen yrittäjiltä erilaisia asiakirjoja, muun muassa kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyystodistuksen.

Carbone ilmoitti jo aiemmin, että hänellä ei todistusta ole eikä hän sitä tarvitse, koska ei aio enää nostaa veneitä. Tämä ei muuttanut kaupungin kantaa häätöön.

Kaisu Moilanen HS
Pekka Torvinen HS
Kaitaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat