Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

K-kauppias uhkaa varkaita nettihäpeällä

Yrittäjä kyllästyi olut- ja ruokavarkaisiin

Kaupunki
 

Kymmenientuhansien eurojen tappiot vuodessa alkoivat suututtaa länsipasilalaista K-kauppiasta Saku Kytölää.

Hänen kaupastaan K-market Ratiksesta katoaa varkaiden matkaan jatkuvasti olutta ja ruokaa sekä vitamiineja ja kalanmaksaöljykapseleita.

"Eräskin mies oli kerran minuutin verran kaupassa, ja hän sai otettua mukaansa 700 euron arvosta vitamiineja ja muuta."

Nyt Kytölä on ottanut aseekseen sosiaalisen median taistelussaan myymälävarkauksia vastaan.

Viime kesänä Kytölä julkaisi Facebookissa videon, jossa kaupan myyjä ottaa kiinni myymälävarkaan. Tuolloin Kesko pyysi kauppiasta poistamaan videon Facebookista ja paheksui julkisesti videon julkistamista.

Uudeksi keinoksi Kytölä on keksinyt varoituskyltit, joissa lukee: "Näpistämällä tai varastamalla hyväksyn, että kuvani julkaistaan Facebookissa ja valituissa lehdissä." Kylteistä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Idean kyltteihin Kytölä sai yksityisistä pysäköinninvalvontayrityksistä, jotka ilmoittavat valvonnasta hieman vastaavanlaisin kyltein.

Ainakin yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevissa kiistoissa kyltti on ollut pätevä. Korkein oikeus (KKO) katsoi ennakkopäätöksessään vuonna 2010, että autoilijan piti maksaa valvontamaksu.

Kuvien julkaisun laillisuutta Kytölä ei ole "sen enempää selvitellyt". Hän kertoo näyttäneensä kylttiä parille poliisituttavalleen, jotka eivät nähneet ongelmaa.

Vielä lauantaihin mennessä Kytölän ei ollut tarvinnut toteuttaa uhkaustaan, koska varkaudet ovat vähentyneet kylttien ansiosta selvästi.

"Tänä aamuna puhelin on soinut. Monet kauppiaat ovat soittaneet, kehuneet ideaa ja kyselleet, mistä tuollaisia kylttejä saa."

Kauppias uskoo, etteivät nuoret halua kasvojaan esille epämiellyttävässä valossa eivätkä varsinkaan halua, että vanhemmat saavat tietää.

Mutta miksi kukaan näpistää vitamiineja tai kalanmaksaöljykapseleita? Sitä kauppiaskin on ihmetellyt.

Kytölän mukaan moni kiinni jäänyt on esimerkiksi alkoholisoitunut tai käyttää huumeita. Myymällä varastettuja kalanmaksaöljykapseleita he saavat sitten hieman rahaa muihin aineisiin.

Päivi Paulavaara HS
Pasila

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat