Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bilemusiikki saapui Silakkamarkkinoille

Uudet järjestelyt saivat kalastajilta kiitosta ja sapiskaa. Asiakkaat vaikuttivat tyytyväisiltä.

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Virve Rommi (vas.), Tommi Lillberg ja Heli Forsell kaupittelivat lauantaina silakoita Kauppatorilla.
Virve Rommi (vas.), Tommi Lillberg ja Heli Forsell kaupittelivat lauantaina silakoita Kauppatorilla. Kuva: Kari Pullinen

Silakkamarkkinoilla soi tällä kertaa reggaeton. Lauantaina Helsingin Kauppatorilla vietettiin viikon kestäneiden Silakkamarkkinoiden viimeistä päivää. Pistävän koleassa ilmassa jyskyi karibialainen tanssimusiikki.

Rytmit kaikuivat suuresta teltasta, joka on toiminut markkinoiden ajan erilaisten tapahtumien areenana. Lauantaina markkinoilla vietettiin lastenpäivää ja teltassa oli käynnissä silakkadisko.

Äitinsä sylissä istuskellut Armi Kinnunen ei vielä päässyt vanhempien lasten mukaan kokeilemaan silakkamaisia tanssikoukeroita. Vanhemmat vakuuttavat, että markkinoilla on silti ollut mukavaa. Isä Kalle Kinnunen ei ollut käynyt Silakkamarkkinoilla koskaan aikaisemmin. Äiti Johanna Honkola taas sanoi vierailleensa viimeksi vuosia sitten.

"Markkinat vaikuttavat tosi kivoilta ja toimivilta. Olimme täällä jo eilen toritansseissa", Honkola kertoi.

Silakkamarkkinat järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Tukkutori. Markkinoille oli tullut paljon ilmaisia oheistapahtumia ja teltta, jossa kokoontui viime sunnuntaina myös markkinoiden tuotteita arvioiva perinteikäs silakkaraati.

Uusi järjestäjä sai markkinaviikon jälkeen kalastajilta sekä moitteita että kiitosta.

"Markkinointibanderollit ovat puuttuneet, kalastajien mökit ovat tulleet myöhässä, alkujärjestelyt olivat sekavat, eikä silakkaraadin tuloksista ole ollut tietoa", luetteli kalastaja Sami Kirjavainen Kotkasta. "Viime lauantaina täällä oli paikalla poliisit. Liikkeellä oli kolme erilaista karttaa, joissa oli erilaiset myyntipaikkatiedot, joten tunteet alkoivat kuumentua. Muuten viikko on mennyt kivasti."

Kalastaja Tommi Lillbergin tuotteita myynyt Heli Forsell käänsi peukun alaspäin, kun häneltä kysyi mielipidettä järjestäjän toiminnasta.

"Avajaiset järjestettiin tapahtumateltassa, missä ei ollut järkeä, sillä nyt avajaiset menivät monilta ohi", hän sanoi.

"Kun silakkaraatikin kokoontui teltassa, meille ulkona työskenteleville kalastajille jäi epäselväksi, kuka palkinnon sai."

Uutuuksille omistetussa Vuoden silakkayllätys -sarjassa pääsivät toiselle sijalle Stina Granskog-Välisalon silakat. Palkintona oli lähes huomaamaton puinen tarjotin, jonka pohjassa oleva paperi julistaa silakoiden laadukkuutta.

"Aikaisempina vuosina palkinto on ollut pokaali, jonka on päässyt heti laittamaan esille myyntipöydälle. Nyt palkinnon sai myöhässä, eikä tarjotin herätä pokaalin lailla ostajien huomiota."

Granskog-Välisalo myi tuotteitaan mökistä lähellä Suomenlinnan lautan satamaa. Moni vieressä olevista mökeistä ammotti tyhjyyttään, vaikka ihmisiä oli saapunut markkinoille mukavasti hyisestä ilmasta huolimatta.

Tyhjyys ei johtunut myyjien joukkokadosta vaan siitä, että tuotteet olivat menneet kaupaksi odotettua paremmin. Moni myyjä pakkasi kamppeensa jo perjantaina. Järjestäjien mukaan Silakkamarkkinoilla vieraili viikon aikana 15 000–20 000 kävijää.

Kalastaja Jorma Salo kiitteli Tukkutorin toimintaa.

"Kyllä he ovat ensikertalaisiksi hoitaneet homman oikein hyvin ja pitäneet kalastajista huolta."

Moni kehui myös uudistunutta ohjelmaa.

Eräs myyjistä harmitteli, että joka vuosi joukosta on poissa pari kolme ammattikalastajan venettä. Liian surullisia päätelmiä silakkakannoista ei silti kannata tehdä, koska esimerkiksi Maailman luonnonsäätiö WWF kehottaa suomalaisia syömään enemmän silakkaa. Sekä silakkakantojen tila että kalastus ovat kestävällä tasolla.

"Ehkä nuorilla menee nykyään liian hyvin, kun ei kalastus kiinnosta", sanoi koko ikänsä kalastanut kotkalainen Holger Sjögren. "Mutta kyllä kalastus on maailman paras ammatti. Se on mielekkäin ja antoisin."

Noona Bäckgren HS
Kaartinkaupunki

Kari Pullinen
Holger Sjögren ihmetteli, miksei nuoria enää kiinnosta kalastus.
Holger Sjögren ihmetteli, miksei nuoria enää kiinnosta kalastus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat