Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntija: Puhu nuorelle seksuaalisesta väkivallasta painostamatta

Kaupunki
 

Seksuaalisesta väkivallasta kannattaa keskustella lapsen tai nuoren kanssa kiertelemättä, mutta myös kauhistelematta ja painostamatta.

"Kysy rohkeasti asiasta suoraan", vastaava ohjaaja Kristiina Hannila Helsingin Tyttöjen talolta neuvoo huolestuneita vanhempia.

"Nuoret pystyvät vaikenemaan kokemuksistaan kauan. Vanhempi voi tarjota mahdollisuuden puhua, kannustaa kertomaan", Hannila sanoo.

Nuorelle voi neuvoa myös, mistä hän voi löytää luotettavan aikuisen kuuntelijaksi, jos omalle vanhemmalle puhuminen tuntuu liian vaikealta.

Helsingin Tyttöjen talo auttaa vuosittain yli sataa tyttöä ja nuorta naista, jotka ovat kokeneet seksuaalista väkivaltaa.

Talon ammattilaiset auttavat tyttöä löytämään hänen mahdollisesti tarvitsemansa lääketieteellisen ja psykiatrisen avun ja menevät esimerkiksi oikeuteen mukaan, jos pyydetään.

Kaikki eivät oireile samalla tavalla, mutta joistain merkeistä vanhempi voi usein nähdä, että jokin on vialla. Seksuaalista väkivaltaa kokenut saattaa esimerkiksi alkaa lintsata koulusta tai käyttää päihteitä.

Hannila kannustaa vanhempia puhumaan lasten ja nuorten kanssa seksuaalisesta väkivallasta muutenkin, mutta ei pelotellen tai asiaa paisuttaen.

"Voi sanoa, että tällainen ilmiö on olemassa – ja että jos jotain joskus tapahtuu, on oikeus saada apua", Hannila tiivistää.

Tyttöjen talon apu on maksutonta ja kynnys matalalla. Toisella linjalla sijaitsevaan taloon saa kävellä suoraan sisään tai etukäteen voi soittaa numeroon 041 526 46 85.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat