Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Björck myi ison siivun ravintolaketjustaan

Helsingissä menestynyt kokki muuttaa perheineen Australiaan

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Tomi Björck avasi ravintola Brondan Eteläesplanadille Helsinkiin vuonna 2014.
Tomi Björck avasi ravintola Brondan Eteläesplanadille Helsinkiin vuonna 2014. Kuva: Tuomas Selänne

Helsinkiläinen kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck on myynyt huomattavan osan ravintolaketjun omistuksestaan yhtiökumppanilleen Matti Wikbergille. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Parivaljakon BW-ravintolat omistaa Helsingissä menestysravintolat Farangin, Gaijinin, Boulevard Socialin ja Brondan sekä Tukholmassa Farang Stockholmin.

Tomi Björckin, 35, mukaan syynä on perheen muutto Australiaan, jossa Björck on asunut aiemmin neljä vuotta. Björck on valmistunut kokiksi Lahden Fellman-instituutista ja syventynyt keittiöiden makuihin muun muassa Espanjassa ja Englannissa. Australiassa asumisen Björck kertoo mahdollistavan matkat Aasian keittiöihin.

"Keskityn siellä siihen, mitä olen tehnyt koko elämäni ajan eli ruokatuotteiden kehittämiseen. Koetan löytää huippupaikkoja ja kehittää reseptejä. Ravintolat pysyvät entisellään. Ruokareseptit ovat minun käsissäni, ja tulevat aina olemaan", Tomi Björck sanoo.

Björckille jää vähemmistöosuus 170 työntekijän BW-ravintoloista, jota hän kutsuu perheyritykseksi.

Päätös siirtymisestä vähemmistöosakkaaksi tehtiin hänen mukaansa pitkäaikaisen ystävän Matti Wikbergin kanssa jo keväällä, eikä asiaan liity hänen mukaansa mitään dramaattista.

"Suoraselkäisenä suomalaisena ajattelin, ettei ole oikeudenmukaista, että omistan Matin kanssa tasaosuuden ja asun kuitenkin Australiassa", Björck perustelee kauppaa.

Björckin ja Wikbergin yritys on tehnyt viime vuosina huipputulosta. Esimerkiksi viime vuonna tulos oli yli miljoona euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat