Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laajasalon murhajutun motiivi jäi arvoitukseksi

United Brotherhood -jengin jäsen oli vahvasti aseistautunut

Kaupunki
 

Poliisi on saanut päätökseen Helsingin Laajasalossa heinäkuussa tapahtuneen murhan ja itsemurhan tutkinnan. Esitutkintamateriaalin mukaan ystävänsä ampunut United Brotherhood -jengin jäsen oli vahvasti aseistautunut mennessään ystävänsä kotiin.

Ruumiiden läheisyydestä löydettiin kaksi laitonta käsiasetta. Lisäksi ampujalla oli vyöllään ja housunlahkeessa yhteensä kolme puukkoa. Miehen taskussa oli ystävän asunnon avain.

Asunnon saunasta löydettiin puolestaan ampujan reppu, jossa oli moottoripyöräkäsineet, kypärähuppu ja kääntöveitsi.

Miesten ruumiit löytyivät asunnon eteisestä. Esitutkinnan mukaan United Brotherhoodin jäsen oli ampunut ystäväänsä takaapäin, kun tämä oli ollut peseytymässä vessassa. Tämän jälkeen hän ampui itsensä.

Mitään erityistä motiivia tutkinnassa ei kuitenkaan selvinnyt. Teko tuli yllätyksenä lähipiirille, eikä miehillä ollut tiettävästi mitään riitaa.

Poliisin mukaan molemmat miehet olivat tapahtuman aikana alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisina. Molempien asunnoista löytyi kokaiinia.

Todistajien mukaan miehet olivat viettäneet perjantai-iltaa samassa seurueessa yökerhossa hyvässä hengessä. Miehet olivat poistuneet eri aikoihin.

Ampuja oli suunnannut jatkoille Kamppiin omaan asuntoonsa kahden naisen kanssa ja uhri oli mennyt jatkoille moottoripyöräkerhon tiloihin Vallilaan.

Tutkinnan mukaan miesten välillä oli viestittelyä ja puheluita aamuyön ja aamun aikana. Etenkin ampuja oli yrittänyt tavoittaa uhria useasti.

Esitutkintamateriaalista käy ilmi, että ampuja tilasi taksin ja saapui reppuineen uhrin asunnolle ennen kuutta aamulla. Uhri oli tuolloin vielä Vallilassa jatkoilla ja palasi kotiinsa kymmenen jälkeen aamulla.

Uhri oli ilmeisesti tiennyt, että ampuja oli hänen asunnossaan.

Esitutkinnan perusteella uhri oli riisunut paitansa, ripustanut sen makuuhuoneeseen ja mennyt vessaan peseytymään. Tämän jälkeen hänet ammuttiin.

Kun poliisi saapui paikalle, vessan vesihana oli vielä auki.

Henkirikos paljastui, kun uhrin työkaverit ihmettelivät, kun hän ei ollut saapunut työvuoroonsa lauantai-iltana eikä vastannut puhelimeen.

Työtoveri oli mennyt sunnuntaina hänen asunnolleen ja nähnyt ikkunasta verta ja jalat.

Esitutkinnan mukaan ei ole mitään viitteitä siitä, että asunnossa olisi ollut muita ihmisiä. Asunnossa ei ollut myöskään kamppailujälkiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat