Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki ratkaisee viimein hiilikasojen kohtalon

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Markus Jokela HS
Helsingin Hanasaaressa sijaitsevat kivihiilikasat ovat tuottaneet Helsingille paljon rahaa.
Helsingin Hanasaaressa sijaitsevat kivihiilikasat ovat tuottaneet Helsingille paljon rahaa. Kuva: Markus Jokela HS

Helsinki ratkaisee viimeistään vuonna 2016, mitä Helsingin Hanasaaressa sijaitseville hiilikasoille tehdään. Helsingin kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää viimeistään ensi vuonna siitä, miten kaupunki tuottaa jatkossa energiansa.

Kaupungin energiayhtiön Helenin hallitus esitti kesällä, että Helsinki sulkisi Hanasaaren voimalan ja ryhtyisi jatkossa tuottamaan energiansa nykyistä enemmän uusiutuvien energiamuotojen varassa. Esityksen toteutuminen mahdollistaisi Hanasaaren voimala-alueen vapauttamisen asuinrakentamiselle. Alueelle syntyisi silloin uusi asuin- ja työpaikka-alue.

Päätös vaikuttaa oleellisesti myös keskustasta Kruunuvuorenrantaan kulkevan sillan linjauksiin. Siltaa ei voida jatkaa Sompasaaresta keskustaan, jos Hanasaaren voimala on toiminnassa. Siltalinjauksesta on tarkoitus päättää ensi kesään mennessä.

Helsingin energiayhtiö on ollut kaupungille arvokas tulonlähde ennen sen yhtiöittämistä tämän vuoden alussa. Se maksoi kaupungille vuosien 2003–2013 aikana lähes 2 000 miljoonaa.

Yhtiömuotoisena se ei enää voi tukea kaupunkia samoin ehdoin. Tuloja on kuitenkin luvassa myös tänä vuonna, sillä yhtiö jakaa tuloksestaan kaupungille osinkoina noin puolet. Tulojen arvioidaan olevan pienempiä kuin vuonna 2014. Tämä johtuu siitä, että Helenin tulosennusteet ovat edellisvuotta heikompia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat