Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon teatterin kohtalo ratkeamassa

Teatteri voisi hyödyntää Tapiolan kulttuurikeskuksen nykyisiä tiloja

Kaupunki
 

Jahkaaminen Espoon kaupunginteatterin tiloista saattaa pian tulla päätökseensä. Teatterille on jälleen löydetty uusi paikka: Kulttuurikeskus Tapiolassa.

Kaupunginteatterille on etsitty alueelta paikkaa yli 20 vuotta. Se on toiminut vuokralla väliaikaistiloissa Revontulihallissa jo vuodesta 1993.

Vielä vuonna 2014 kaupunki kaavaili teatterille uusia tiloja nykyisen sijainnin läheisyyteen Vesiputoustaloon, mutta nyt suuntaa on jälleen muutettu.

Uusi suunnitelma on maanantaina Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen käsittelyssä, missä on tarkoitus antaa eväät mahdolliseen jatkosuunnitteluun.

Kaupunginteatteri yritetään saada nyt rakennettua Vesiputoustalon tontista saatavilla mahdollisilla tuloilla, kertoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

"Jos Vesiputoustaloon tulisi asuntoja noin 300 asukkaalle, voisi kaupunki saada siitä tuloja noin 20 miljoonaa euroa kulloisenkin tilanteen mukaan. Sillä rahalla tämä pitäisi saada jo toteutettua."

Perinteisesti maan alle rakentaminen on ollut hyvin kallista. Kulttuurikeskuksen kohdalla se voisi kuitenkin olla lopulta kaupungille edullista, kertoo Isotalo.

"Siellä on jo melko paljon maan alaisia tiloja ja sisäänajoramppi valmiina. Tilat eivät tulisi kovin syvälle ja lisäksi saisimme rahaa Vesiputoustalon tonteista."

Isotalon mukaan kulttuuriaukiolle voisi lisäksi tulla muuta kulttuurin oheistoimintaa, vaikka kahvilaa tai ravintolaa.

Kulttuurikeskuksessa kaupunginteatteri voisi hyödyntää osittain keskuksen nykyisiä tiloja. Lisäksi teatterille rakennettaisiin uusia tiloja kulttuuriaukion alle.

Kaisu Moilanen HS
Tapiola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat