Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki-Vantaalta löytynyt LSD-lasti paljasti huumeiden nettikaupan

Huumekauppaa epäillään käydyn internetissä virtuaalivaluutta bitcoineilla

Kaupunki
 
Tulli
Tulli löysi Helsinki-Vantaan lentoasemalla kirjekuoresta 900 LSD-huumelappua.
Tulli löysi Helsinki-Vantaan lentoasemalla kirjekuoresta 900 LSD-huumelappua. Kuva: Tulli

Tulli löysi Helsinki-Vantaan lentoasemalla Britanniasta lähetetystä kirjekuoresta 900 LSD-huumelappua. Takavarikko johdatti Tullin huumeiden nettikaupan jäljille.

Elokuussa tehtyyn takavarikkoon liittyvä esitutkinta on nyt saatu päätökseen. Tutkinnan aikana viranomaisille selvisi, että huumausainelähetyksen vastaanottaja oli pääkaupunkiseudulla asuva parikymppinen mies. Huumetilaus oli tehty internetin kautta.

Tutkinnanjohtaja Janne Kallio Tullista kertoo, että juttuun liittyy useampi hieman erikoisempi piirre. Ensimmäinen on se, ettei epäillyllä ollut minkäänlaista aiempaa huumetaustaa.

"Tämä on siinä mielessä poikkeuksellista, sillä huumemäärät olivat kuitenkin aika isoja", Kallio sanoo.

Toisena asiana Kallio nostaa esiin sen, että Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana noin 17 000 euron arvosta virtuaalivaluutta bitcoineja.

Huumekauppaa epäillään käydyn internetissä kyseisillä bitcoineilla, joten Tulli takavarikoi ne rikoshyötynä viranomaisten virtuaaliseen bitcoin-lompakkoon.

Epäilty oli Kallion mukaan esitutkinnan aikana yhteistyöhaluinen, mikä auttoi Tullia tapauksen selvittämisessä.

Miehen epäillään tilanneen usealla eri kerralla Tor-verkosta LSD:tä, ekstaasia ja amfetamiinia. Tor-verkko on vapaa ohjelmisto, jonka avulla internetiä pystyy käyttämään anonyymisti.

Ennen elokuista takavarikkoa tehdyt LSD-lähetykset oli salakuljetettu Britanniasta kesä- ja heinäkuussa ja ekstaasi heinäkuussa Hollannista. Amfetamiinilähetys saapui Saksasta epäillyn kiinnioton jälkeen.

Tulli tutki huumeiden tilaamista ja myymistä törkeinä huumausainerikoksina. Arvion mukaan takavarikoitujen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 27 000 euroa.

Juho Jokinen HS
Lentokenttä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat