Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen jätti lapsensa autoon yli tunniksi

Oikeuden mukaan tapaus täytti heitteillepanon tunnusmerkit

Kaupunki
 

Nainen jätti kolmen kuukauden ikäisen vauvan ja kaksivuotiaan taaperon ilman valvontaa autoon ja lähti itse kynsistudioon. Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että nainen meni hoidattamaan kulmakarvojaan ja ripsiään.

Tapaus sattui Espoon Leppävaarassa kesällä 2013. Hovioikeus antoi asiassa ratkaisunsa perjantaina.

Tuomion mukaan kauppakeskuksen vartija oli kiinnittänyt huomionsa autoon, kun sen hälytin oli alkanut soida. Vartijan mukaan takapenkillä oli itkuinen lapsi, ja vauva nukkui turvaistuimessa.

Vartija jäi odottamaan, että vanhemmat tulisivat paikalle. Välillä auton hälytin alkoi soida uudelleen, jolloin pikkuvauvakin heräsi ja alkoi itkeä.

Puolen tunnin odottelun jälkeen vartija soitti hätäkeskukseen. Nainen palasi autolle vasta, kun poliisi sai häneen yhteyden. Lapset olivat autossa keskenään yli tunnin.

Nainen sai syytteen heitteillepanosta.

Nainen kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän kertoi hovioikeudessa, että oli puhunut matkalla puhelimessa puolisonsa kanssa ja tämän piti tulla pian lasten luo. Naisen mukaan hän ei tiennyt, ettei puoliso pääsisikään paikalle.

Naisen mielestä hän ei aiheuttanut lapsille vaaraa, eikä teko ollut tahallinen.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että pienten lasten jättäminen yksin autoon täytti heitteillepanon tunnusmerkit. Oikeus huomautti, ettei nainen voinut tietää, nukkuisivatko lapset hänen paluuseensa asti tai milloin tarkalleen puoliso oli mahdollisesti saapumassa paikalle.

Nainen tuomittiin käräjäoikeudessa 70 päiväsakkoon ja hovioikeus piti tuomion samana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat