Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suosikki Helsingin uudeksi kaupunkipyörämalliksi selvillä

Kaupunki
 

Pyörämalli, joka tulee todennäköisesti käyttöön Helsingin uudessa kaupunkipyöräjärjestelmässä ensi keväänä, on nyt selvillä.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnan ylimääräisessä kokouksessa ensi viikon tiistaina esitetään, että kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajaksi valittaisiin neljän firman yhteenliittymä: Moventia, Smoove, Clear Channel Suomi Oy ja Helkama Velox Oy.

"Helkaman pyöriä tässä tarjouksessa ei ole, vaan pyörät toimittaa Smoove. Helkama Velox vastaa pyörien huollosta", täsmentää projekti-insinööri Samuli Mäkinen.

Kyseisen kaupunkipyöräjärjestelmän kustannusarvio on 12 950 000 euroa kymmenen vuoden ajalle. Tarjous on HKL:n mukaan kokonaistaloudellisesti edullisin.

HKL:lle tarjouksensa ovat jättäneet myös Suomen kaupunkiautot Oy:n ja Unicom Consulting Oy:n muodostama Tracetel SA sekä Nevia Oy, jonka alihankkijana on Nextbike GmbH.

HKL käyttää kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajan valintaperusteena pisteytystä, joka koostuu hinta- ja laatupisteistä. Valittavaksi esitettävän toimittajan kokonaispistemäärä on korkein.

Kaupunkipyöriä vertaili 30-henkinen testiryhmä. Ajopelit olivat myös yleisön koeajettavissa viime viikolla Narinkkatorilla.

Uusi kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan HKL:n mukaan käyttöön ensi vuoden toukokuussa. Alkuvaiheessa lainattavana on 500 pyörää 50:llä eri lainausasemalla. Tavoitteena on, että vuonna 2017 käytössä olisi koko 1 500 pyörän ja 150 aseman järjestelmä.

Helsingin ensimmäinen kaupunkipyöräjärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat