Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki peruu kahden lippakioskin myynnin

Käpylän ja Karhupuiston kioskien myyntiaikeet peruttiin asukkaiden palautevyöryn vuoksi

Kaupunki
 
Rio Gandara HS
Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus päätti jatkaa Käpylän lippakioskin vuokrasopimusta.
Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus päätti jatkaa Käpylän lippakioskin vuokrasopimusta. Kuva: Rio Gandara HS

Helsinki peruu Käpylän ja Karhupuiston lippakioskien myyntiaikeet. Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus päätti tällä viikolla, ettei se aio esittää kyseisten kioskien myymistä.

"Tuntuu, että kyseiset kioskit ovat poikkeuksellisen tärkeitä alueiden asukkaille", kertoo kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr). Kiinteistölautakunta vastaa tilakeskusta koskevista päätöksistä.

Fakta

Nämä lippakioskit kaupunki myy

1. Arkadiankadun ja Runeberginkadun risteys

2. Tehtaankadun ja Laivurinkadun risteys

3. Liisanpuistikko

4. Albertinkadun ja Lapinlahdenkadun risteys

5. Laajalahdentien ja Munkkiniemen puistotien risteys

6. Yrjönkadun ja Merimiehenkadun risteys

7. Museokadun ja Dagmarinkadun risteys

8.  Kapteeninkadun ja Vuorimiehenkadun risteys

"Itse en ole asioinut kummassakaan kioskissa, mutta kansalaispalautteen perusteella on käynyt ilmi, että ne ovat sekä käpyläläisille että kalliolaisille älyttömän tärkeitä. Kyllä kansalaispalautteella on selvästi merkitystä", Hamid jatkaa.

Helsinki tiedotti kesäkuussa, että kaupunki aikoo myydä pois kymmenen vuokralla toimivaa perinteistä lippakioskia. Kioskien vuokrasopimukset päättyvät syksyllä.

Muiden kioskien asemasta Hamid ei vielä perjantaina osannut sanoa tarkasti mitään.

"Rehellisesti sanoen en tiedä vielä, mikä niiden tilanne tulee olemaan."

Käpylän kioskin pyörittämiseen nyt kuuden vuoden ajan osallistunut Jaakko Ruotsalainen kuuli asiasta HS:ltä perjantaina alkuillasta. Ruotsalaisen mielestä uutinen on iloinen.

"On aivan mahtavaa, jos näin on. Se osoittaa, että kaupunkilaisten toiminnalla on vaikutusta asioihin", Ruotsalainen sanoo.

Hän viittaa kioskin myyntiaikeista kaupungille annettuun palautteeseen. Tämän enempää Ruotsalainen ei halua asiasta sanoa, sillä hän ei ole kuullut kaupungilta tarkempia tietoja siitä, millä ehdoilla jatko olisi mahdollista.

Ruotsalainen sanoo, ettei kioskin nykyinen pyörittäjäporukka ole harkinnut kioskin ostamista.

"Me olemme ihan persaukisia, joten ostaminen ei natsaisi. Meidän asiakkailla on ollut puheita, että he keräisivät joukkorahoitusta, ostaisivat kioskin ja vuokraisivat sitä meille."

Käpylän lippakioski on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun. "Sen pidempään kioskiin ei tule kaupungin vesiä. Ilman vettä toimintaa on hankalaa pyörittää", Ruotsalainen sanoo.

Pohjolankadun ja Kullervonkadun risteyksessä sijaitsevasta Käpylän kioskista maksettavaa vuokraa Ruotsalainen kuvailee "suhteellisen pieneksi". Tarkkaa summaa hän ei halua kertoa.

"Vuokran hintaa nostaa suhteellisesti se, että maksamme sitä koko vuodelta. Ei me olla kioskilla ikinä fyrkkaa tehty. Ideana on ollut pitää katteet matalalla ja taso korkealla."

Kaupunki harkitsi vielä keväällä kaikkien kioskipaikkojen kilpailuttamista. Yleisten töiden lautakunta päätti tuolloin kuitenkin vahvistaa hieman vanhojen vuokralaisten asemaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat