Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii yksinäisten kuolemia lähes viikoittain

Kaupunki
 

Poliisit kohtaavat työssään jatkuvasti tapauksia, joissa vainajilla ei ole lähiomaisia.

Aika ajoin julkisuuteenkin nousee karkeita tapauksia, joissa vainaja on ehtinyt virua kuolleena esimerkiksi kotonaan viikkoja, jopa kuukausia, ilman, että kukaan on ilmoittanut huolestaan viranomaisille.

Rikosylikomisario Jonna Turunen kertoo, että pitkään kuolleena viruneita vainajia ei löydetä viikoittain mutta kuitenkin aika ajoin. Turunen johtaa Helsingin poliisin vakavat henkilöön kohdistuvat rikokset -toimintoa.

Turusen mukaan yksinäisillä vainajilla ei välttämättä muutenkaan ole yhdistäviä tekijöitä.

Ilman läheisiä kuolleet vainajat eivät kaikki ole vanhuksia, asunnottomia tai syrjäytyneitä, vaan ihmisillä on hyvin erilaisia taustoja. Yleensä vainajan läheisten selvittäminen esimerkiksi rekisterien perusteella on helppoa. Poliisi selvittää, kenelle kuolemasta ilmoitetaan ja kuka ottaa kuolinpesän hoitoonsa.

Vainajan lähipiiriä selvitetään myös silloin, kun virallisia läheisiä ei ole. Kun kuolemansyyntutkintaa varten selvitetään vainajan taustoja, vastaan saattaa tulla läheisiä, esimerkiksi naapureita ja ystäviä, jotka voivat kertoa vainajasta.

Poliisi tutkii vainajien kuolinsyyn esimerkiksi silloin, kun vainaja löytyy kuolleena kotoaan eikä yllättävän kuoleman tiedetä johtuneen sairaudesta, kuolema on tapaturmainen tai siihen epäillään liittyvän rikos.

Jos ihminen kuolee vaikka sairaalassa, hänen lähipiiriään voi alkaa selvittää esimerkiksi sairaalan sosiaalityöntekijä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat