Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotouttamiseen toivottaisiin lisärahaa

Kaupunki
 

Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen (kok) budjettiesityksessä ei ole varauduttu rahallisesti Helsinkiin saapuvien maahanmuuttajien määrän kasvuun. Syy tähän on se, ettei kaupunki tiedä tarkkaan Helsinkiin tulevien ihmisten määrää. Valtio myös korvaa turvapaikanhakijoista kunnille aiheutuvat kustannukset, joten Helsingin virkamiesjohto ei ole pitänyt varautumista tässä vaiheessa tarpeellisena.

"Tilannetta täytyy seurata koko ajan, mutta emme ole lähteneet ennakoimaan sellaisia asioita, joita emme tiedä", Pajunen sanoi keskiviikkona.

Etenkin Sdp:n ja vasemmistoliiton mielestä kaupungin pitäisi varata jo nyt rahaa esimerkiksi asuntotuotantoon, kielikoulutukseen ja muihin kotouttamistoimiin.

"Meidän pitäisi lisätä asuntotuotantoamme huomattavasti. Muuten edessä on asuntojonojen pitkittymistä ja asunnottomuutta", sanoo vasemmistoliiton valtuustoryhmää johtava Veronika Honkasalo.

Sdp:n ryhmäjohtajan Osku Pajamäen mielestä Helsingin pitäisi nostaa asuntotuotantotavoite 7 000 asuntoon vuodessa. Nykyisin tavoitteena on 5 500 asuntoa.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Lasse Männistö pitää tavoitteen nostamista sinänsä hyvänä ideana, mutta hän muistuttaa, että tulevina vuosina jo nykyisen tavoitteen toteutuminen näyttää haastavalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat