Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ero naapurialueeseenkin voi olla suuri

Kaupunki
 

HS:n selvityksessä verrattiin, kuinka paljon Helsingin eri peruspiireissä oli elokuussa päiväkotipaikkoja ja kuinka paljon 1–6-vuotiaita lapsia.

Mukana ovat Helsingin suomen- ja ruotsinkieliset kunnalliset päiväkodit, ostopalvelupäiväkodit sekä suurin osa yksityisistä päiväkodeista. Väestötiedot ovat kaupungin tietokeskuksesta, paikkatiedot pääosin varhaiskasvatusvirastosta sekä suoraan muutamasta yksityisestä päiväkodista.

Listalta puuttuvat ympärivuorokautista hoitoa tarjoavat päiväkodit, joihin lapset tulevat laajalta alueelta. Niissä on noin 460 lasta.

Perhepäivähoitoakaan ei otettu huomioon. Perhepäivähoidossa on noin tuhat lasta.

Selvitys antaa vihiä siitä, missä asuvat lapset joutuvat todennäköisimmin matkustamaan kauemmas hoitoon. Koko totuutta selvitys ei kuitenkaan kerro.

Alueiden välillä on nimittäin eroa siinä, kuinka suuri osa lapsista hoidetaan kotona ja kuinka moni muualla. Liikenneyhteydet vaikuttavat siihen, kuinka lähellä olevaan päiväkotipaikkaan perhe tyytyy. Joskus tilanne voi olla jopa naapurikaupunginosissa aivan ääripäistä, kuten Alppiharjussa ja Kalliossa. Yksityisistä päiväkodeista osa on erikoistunut tiukasti esimerkiksi kielen tai uskonnon mukaan. Niihin saatetaan haluta täysin toiselta puolelta kaupunkia.

Yhteensä kunnallisissa päiväkodeissa on Helsingissä vähän yli 21 000 lasta, ostopalvelupäiväkodeissa alle 300 ja yksityisissä päiväkodeissa noin 3 000 lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat