Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulut ja päiväkodit nielevät varoja

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Länsi-Vantaan huonokuntoisista kouluista peruskorjausurakka on jo alkanut Pähkinärinteen koulussa. Ensi vuonna on korjausvuorossa Rajatorpan koulu.
Länsi-Vantaan huonokuntoisista kouluista peruskorjausurakka on jo alkanut Pähkinärinteen koulussa. Ensi vuonna on korjausvuorossa Rajatorpan koulu. Kuva: Kari Pullinen

Kehärataan satsatut eurot ovat alkaneet poikia kasvua Vantaalle. Lähinnä juuri radan varteen valmistuu uusia asuntoja tänä ja ensi vuonna 3000 asunnon tahtia. Viime vuosina uusia asuntoja on valmistunut vain hieman yli toistatuhatta vuosittain.

Aivan ennätyksellisiin lukuihin ei vielä päästä, sillä apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilän mukaan 1970-luvun hurjimpina vuosina Vantaalle saattoi valmistua 3 500 asuntoa vuodessa.

Myös toimitilarakentaminen on vilkastumassa takavuosien tahtiin. Rakennuslupia on myönnetty tänä vuonna jo 125 000 kerrosneliön hankkeisiin. Toimitilat sijoittuvat lähinnä lentokentän liepeille ja Kehä III:n varteen.

Vantaa sijoittaa lähinnä koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin ja peruskorjauksiin 37,4 miljoonaa euroa. Ensi vuoden syksyllä avautuu Kivistön alueen uusi neuvola Aurinkokiven palvelukeskuksen yhteyteen. Taloon valmistuu myös opetus- ja päiväkotitiloja.

Uusia päiväkoteja valmistuu Itä-Hakkilaan ja Simonkallioon. Vaaralanpuiston päiväkodin rakentaminen sekä Kuuselan perhekuntoutuskeskuksen laajennusurakka alkavat ensi vuonna.

Lisäksi kuutta päiväkotia korjataan, jos vain lapsille saadaan tilapäisiä päivähoitotiloja urakoiden ajaksi.

Länsi-Vantaan huonokuntoisista kouluista remontti on jo alkanut Pähkinärinteen koulussa ja ensi vuonna myös Rajatorpan koulussa. Martinlaakson Martinus-salin peruskorjaus valmistuu ensi vuonna. Katriinan sairaalan B-osan korjaustyöt valmistuvat vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat