Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaren lauttayritys saatetaan vaihtaa sopimusrikkomusten takia

Nykyinen yritys ei ole pystynyt kuljettamaan matkustajia sopimuksen mukaista määrää

Kaupunki
 
Markus Jokela HS
Finlandia Princess -siipiratasalus oli heinäkuussa Korkeasaaren laiturissa.
Finlandia Princess -siipiratasalus oli heinäkuussa Korkeasaaren laiturissa. Kuva: Markus Jokela HS

Helsingin Kauppatorin ja Korkeasaaren eläintarhan välisellä meriyhteydellä käy paraikaa poikkeuksellisen kova kuohu. Yhteyden lauttaliikenteen kilpailutuksen viime syksynä hävinnyt yritys Helsingin vesibussit vaatii kaupunkia tarkistelemaan kilpailutusta uusiksi voittaneen yrityksen sopimusrikkomusten takia.

Liikennöinnin voitti Suomen saaristokuljetus -niminen yritys. Sopimus kestää vuoden 2015 toukokuusta vuoden 2020 syyskuun loppuun.

Sopimusehtojen mukaan yritys lupasi, että sen pääalus pystyy kuljettamaan Kauppatorin ja Korkeasaaren välisellä reitillä vähintään 200 matkustajaa kerralla. Ehto ei kuitenkaan viime kesänä täyttynyt.

Korkeasaaren eläintarhan hallintopäällikön Johanna Holkeri-Kauppilan mukaan lähtökohta on, että sopimusta noudatetaan.

Suomen saaristokuljetus voitti yhteyden liikennöinnin edullisen tarjouksensa ansiosta. Yrityksen tarjous oli puolet halvempi kuin reittiä aikaisemmin vuosikausia liikennöineen Helsingin vesibussien tarjous.

Kustannusvertailu perustui Kauppatorin ja Hakaniemen reittien eri lippujen yhteenlaskettuun hintaan. Suomen saaristokuljetuksella hinta oli 54 euroa ja Helsingin vesibusseilla 105 euroa.

Suomen saaristokuljetuksen tarkoituksena oli tuoda 250 matkustajaa vetävä siipiratasalus Finlandia Princess kuljettamaan ihmisiä Kauppatorin ja Korkeasaaren välille.

Viimeistään heinäkuussa kävi ilmi, ettei alus sovellu hyvin kyseiselle reitille. HS kertoi 16. heinäkuuta, että vetonaulaksi hankittu alus nököttää Korkeasaaren laiturissa ja odottaa uutta ostajaa.

Suomen saaristokuljetuksen toimitusjohtaja Tommi Korkala sanoi maanantaina HS:lle, että yritys on löytämässä reitille uuden aluksen, joka pystyy kuljettamaan 200 ihmistä kerralla.

"Meillä on perjantaina palaveri, jossa nämä asiat selviävät."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat