Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksinäisiä puutaloja on muitakin

Kaupunki
 
Mäntymäen mökki
Mäntymäen mökki

Helsingissä on muitakin puutaloja, jotka näyttävät unohtuneen paikoilleen uusien rakennusten väliin. Niilläkin on kiehtova historia.Mäntymäen mökki

Mäntymäentie, Taka-Töölö
Rakennettu 1917

Olympiastadionin ja Töölönlahden välissä nököttää pieni punainen puumökki kallion juuressa. Juoksijoille se on tuttu maratonin lähtöpaikkana. Mökki oli alun perin Mäntymäen toisella puolella sijainneen pumppuaseman vartiotupa ja vartijan työsuhdeasunto. Sen jälkeen sitä on vuokrattu järjestöille ja muille toimijoille. Talon omistaa Helsingin kaupunki ja sitä ei ole suojeltu asemakaavassa. Parhaillaan talo toimii yhteisenä työhuoneena 15 ihmiselle. Siellä myös pidetään yksityistilaisuuksia ja avoimia tapahtumia. Mökin lähistöön on suunnitteilla tapahtuma-areena Helsinki Garden, jolloin mökin kohtaloa pitää lähivuosina miettiä. Areena saattaa kuitenkin sijoittua myös muualle.

Reijolan mökki
Reijolan mökki

Reijolan mökki

Kivihaankuja, Ruskeasuo

Hakamäentien ja Hämeenlinnanväylän risteyksessä seisoo puutalo kallion päällä. Kulmatonttia vastapäätä on Ruskeasuon bussivarikko. Punaisen talon omistaa yksityishenkilö, suvun hallussa talo on ollut yli sata vuotta. Talossa asuivat aikoinaan asukkaan vossikkakuskina toiminut isoisoisä ja tämän vaimo. Jo 1700-luvulla paikalla oli Huopalahden kartanon muonamiehen talo. Talo on suojeltu, eikä esimerkiksi suuri Hakamäentien parannustyö Mannerheimintien alittavine tunneleineen vaikuttanut sen tulevaisuuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat