Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaren siipiratasalus taas myynnissä

Kaupunki
 
Leif Rosas
Finland Princess Helsingin edustalla toukokuussa 2015.
Finland Princess Helsingin edustalla toukokuussa 2015. Kuva: Leif Rosas

Korkeasaaren eläintarhan ravintoloitsija on vaihtumassa ensi kesänä. Samalla vanha ravintoloitsija Vihreä agentti on pannut Finland Princess -siipiratasaluksen myyntiin. Vihreä agentti suunnitteli avaavansa siihen ravintolan.

Ravintoloitsijan vaihtuminen ei ole vielä varmaa, sillä Vihreä agentti on tehnyt kaupunginhallitukselle oikaisuvaatimuksen päätöksestä.

Vihreän agentin aikeissa oli perustaa nykyisten ravintoloiden lisäksi uusi ravintola viime kesän rannassa seisoneeseen Finlandia Princess -siipiratasalukseen.

Yrityksen toimitusjohtaja Markku Ahtola kertoo heidän ostaneen laivan Kauppatorin ja Korkeasaaren välistä vesilinjaliikennettä hoitavalta Suomen saaristokuljetukselta kesän lopussa.

"Kauppasummaa en voi kertoa", Ahtola sanoo.

Vuonna 1993 valmistuneesta aluksesta on muodostunut oikea epäonnen kylväjä. Viime syksynä Suomen saaristokuljetus voitti 270 henkeä vetävän aluksen avulla Kauppatorin ja Korkeasaaren välisen reitin kilpailun. Alus floppasi reittiliikenteellä täysin eikä pystynyt kulkemaan väliä.

Tämä puolestaan johti siihen, että reitin kilpailutuksen hävinnyt Helsingin vesibussit on pyytänyt Helsinkiä tarkastelemaan, rikkoiko Suomen saaristokuljetus sopimusehtoja. Yrityksen käytössä kun ei ollut viime kesänä yhtään sopimuksessa vaadittua 200 matkustajan alusta.

Nyt mahdollista on, että Finlandia Princess päätyy jälleen uudelle omistajalle.

"Laitoimme sen varmuuden vuoksi myyntiin, jotta meillä olisi vaihtoehtoja, jos oikaisuvaatimuksemme ei menesty", Ahtola sanoo.

Alusta kaupataan saatesanoilla "alus myydään ensimmäisen järkevän tarjouksen tekevälle".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat