Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kunhan jollakin pääsee"

Kaupunki
 

Olisivatko bussilinja 550:n matkustajat pettyneitä, jos bussilinjan korvaavaa pikaraitiotietä Itäkeskuksen ja Otaniemen välille ei rakennetakaan?

Sami Kero HS
Autottomalle Outi Hyyryläiselle hyvät joukkoliikenneyhteydet olivat tärkeä kriteeri asuinpaikkaa Etelä-Haagasta valitessa.
Autottomalle Outi Hyyryläiselle hyvät joukkoliikenneyhteydet olivat tärkeä kriteeri asuinpaikkaa Etelä-Haagasta valitessa.

"Ei sillä ole mitään väliä, kunhan jollakin pääsee. Mutta olisi hyvä, jos yhteys olisi nopeampi", sanoo 550-linjan bussissa istuva Joel Pulkkinen. Hän on kotimatkalla Viikkiin työpaikaltaan Pitäjänmäestä.

Jakomäessä asuva ja Viikissä töissä käyvä Justus Mutanen toivoisi pikaraitiotien toteutuvan.

"Sille olisi tarvetta, tämä on tosi vilkas linja. Pikaraitiotie olisi kiireellisempi kuin Pisararata, tälle on käyttöä", Mutanen sanoo.

Mutanen toivoisi mahdolliselle pikaraitiovaunulinjalle mahdollisimman tiheitä vuorovälejä, jotta jatkoyhteyksiä Jakomäkeen ei joutuisi odottamaan liikaa.

Etelä-Haagaan viime talvena muuttaneella Outi Hyyryläisellä ei ole omaa autoa.

"Asuinpaikkaa valitessa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli joukkoliikenneyhteydet. Junalla kuljen keskustaan, ja 550:lla avautuu suunta Itä-Helsinkiin, jossa asuu yksi ystäväni", Hyyryläinen kertoo.

Pikaraitiotiesuunnitelmat eivät Hyyryläiselle ole entuudestaan tuttuja, eikä hän sellaista osaa nyt kaivatakaan.

Mirva Lauttamuksen työmatka 550:lla kestää Hämeenlinnanväylän pysäkiltä Viikkiin 15–25 minuuttia.

"Olen tottunut käyttämään bussilinjaa, ei se elämääni muuttaisi, jos pikaraitiotietä ei tulisikaan. Tietysti olisi mukavaa, jos matka-aika lyhenisi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat