Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väärä puhelinnumero esti lähipiirin pääsyn talonmiehen siunaustilaisuuteen

Läheiset pääsivät torstaina laskemaan yksin siunatun talonmies Toivon uurnan hautaan

Kaupunki
 

Miksi lähipiirille ei ilmoitettu helsinkiläisen Toivo Liimataisen hautajaisista? He näkivät sunnuntain Helsingin Sanomista, että Liimatainen oli haudattu yksinäisenä vainajana ilman saattajia?

Kyse oli pienestä inhimillisestä virheestä eli väärästä puhelinnumerosta, kertoo hautaustoimisto Pietetin toimitusjohtaja Mirja Roitto.

Hautaustoimiston työntekijä yritti tavoitella läheisiä numerosta, joka oli kulkeutunut heille poliisilta Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kautta. Koska Liimataisen virallisten, joskin kaukaisten sukulaisten kanssa oli keskusteltu hautajaisista, ei läheisten oikeita yhteystietoja alettu tarkemmin enää selvittää.Liimataisen kuoleman jälkeen Marja-Leena Vanninen yritti saada poliisilta tietoa, miten hän voisi järjestää Liimataisen hautajaiset. Hänelle vainaja oli kuin eno, hänen äidilleen ja tädeilleen veli, vaikka verisukulaisia he eivät olleet. Liimatainen oli pikkupoikana otettu kasvattilapseksi Vannisen äidin perheeseen. Suku kulki rinnalla Liimataisen kuolemaan saakka. Virallisia lähiomaisia he eivät olleet.

"Olisin vain halunnut järjestää Topille muistotilaisuuden ja varmistaa, että hän pääsee samaan paikkaan vaimonsa kanssa."

Kun HS keskiviikkona (21. 10.) kertoi Toivo Liimataisen tarinan, hautaustoimisto otti yhteyttä Vanniseen.

Lopulta päätettiin, että Honkanummen muistolehdon sijaan Liimataisen uurna lasketaan Malmin hautausmaan muistolehtoon. Samaan paikkaan, jonne Liimataisen Hilkka -vaimon uurna laskettiin 11 vuotta sitten.

Torstaiaamuna Vanninen ja muut läheiset pääsivät sittenkin hyvästelemään rakkaansa.

Uurnan laski maahan vainajan veljenpoika, joka oli saanut kuulla sukulaisensa olemassaolosta vasta puolitoista viikkoa aiemmin. Tilaisuuden jälkeen Vanninen kuvaili HS:lle tunnelmaa helpottuneeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat