Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pisararadan suunnitteluun käytetty jo 22 miljoonaa euroa

Hallituksen aie hyllyttää rata mietityttää suunnittelijoita

Kaupunki
 

Uutinen hallituksen aikeista hyllyttää Pisararata mietityttää radan suunnittelijoita. Pisararadan suunnittelutyöhön on käytetty tähän mennessä jo 22 miljoonaa euroa. Kaikkiaan vuoden 2016 loppuun jatkuvan suunnittelutyön on arvioitu maksavan noin 40 miljoonaa euroa.

"Nyt mietitään sitä, mihin valmiusasteeseen suunnittelua kannattaa eri osa-alueilla viedä, että suunnitelmat palvelevat tulevaisuuden tarpeita mahdollisimman hyvin", Pisararadan suunnittelua johtava projektipäällikkö Jussi Lindberg liikennevirastosta kertoo.

Liikennevirasto ja Helsingin kaupunki ovat suunnitelleet Pisararataa yhdessä. Radan suunnittelun kustannukset jakautuvat niin, että Helsingin kaupunki maksaa niistä 17 prosenttia ja valtio 83 prosenttia.

Tähän mennessä valmiiksi on saatu ratasuunnitelma, joka sisältää muun muassa ratatekniikkaa koskevat suunnitelmat, tunneleiden kalliotekniset suunnitelmat, asemien arkkitehtuurisuunnitelmat, sähkö- ja automaatiosuunnitelmat sekä lvi-suunnitelmat.

Suunnitelmien pohjaksi liikennevirasto on teettänyt esimerkiksi satoja kalliokairauksia, joilla on selvitetty kallion pinnan korkeutta.

"Kallion pintaa selvitetään siksi, että kallion pitää olla tunneleiden päällä vähintään 5–8 metriä paksua. Näiden mittausten lisäksi olemme selvittäneet kallionäytekairauksilla kallion laatua eli sitä, kuinka rikkonaista kallio on."

Nyt näyttää siltä, että jo tehty ja vielä tehtävä suunnittelutyö ohjataan suoraan pöytälaatikkoon. Pisararadan asemakaava sai lainvoiman viime kesänä ja ratasuunnitelma on tarkoitus hyväksyä ensi keväänä. Tämän jälkeen suunnitelma on ratalain mukaan voimassa neljä vuotta.

"Siihen on mahdollista hakea jatkoaikaa vielä toiset neljä vuotta. Pyrimme tekemään suunnitelmat mahdollisimman hyvin, että ne olisivat hyödynnettävissä vielä vuosien päästä", Lindberg sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat