Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkipossu pääsi pehmolelujen yökylään helsinkiläiskirjastossa

Rikhardinkadun kirjastoon tuotiin nukkumaan lähes 200 pehmolelua

Kaupunki
 
Rio Gandara HS
Sofia Roitto, 3, jätti pehmolelunsa Mökkipossun yöksi Rikhardinkadun kirjastoon perjantaina.
Sofia Roitto, 3, jätti pehmolelunsa Mökkipossun yöksi Rikhardinkadun kirjastoon perjantaina. Kuva: Rio Gandara HS

Mökkipossukin on päässyt tänne, samoin kymmenet muut tärkeät pehmolelut. Ne kaikki ovat tulleet viettämään yön Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä.

Mökkipossu on hieman kuriton eläin, kolmivuotiaan Sofia Roiton ikioma.

Fakta

Pehmolelulla voi harjoitella erossa olemista

 Pehmolelut vietiin Helsingin Rikhardinkadun kirjastoon perjantaina.

 Pehmolelujen öisistä puuhista otetaan kuvia. Lapset voivat tutustua yökyläilyn käänteisiin lauantaina aamupäivällä kirjastossa.

 Pehmoleluja tuotiin yökylään lähes 200.

 Pehmolelun kautta lapsella on mahdollisuus harjoitella erossa olemista rakkaistaan.

"Tämän oli tarkoitus asua mökillä, mutta ei se oikein suostunut jäämään sinne", kertoo Sofia Roiton äiti Lotta Roitto ja ojentaa possua tiskin yli.

"Sofia, tuletko vähän auttamaan? Mökkipossu pitäisi nyt jättää tänne."

Sofia Roittoa ei huvita, sillä lastenpöydän muumitalo on nyt vapaana. Se on harmillista, sillä ainoastaan omistaja osaa kertoa, mitä possu haluaisi yökylässä puuhata. Se pitäisi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen, jotta kirjaston henkilökunta osaa järjestää Mökkipossullekin mieluisaa ohjelmaa.

Suosittua puuhaa pehmolelujen keskuudessa näyttäisi olevan ainakin kiipeileminen ja seikkaileminen", kuvailee kirjastovirkailija Riikka Leskinen.

"Tässä on Iines-ankka, joka tykkää teekutsuista ja prinsessoista. Ja nallet tuntuvat tykkäävän herkuttelusta." Ehkä Mökkipossullekin kelpaa iltapala, jonka Leskinen ja toinen yökylän emännistä Cecilia Eriksson loihtivat.

Nukkumapaikaksi on valittu lasten tarinahuone, missä on sopivan pehmeä matto ja verhot ikkunoissa. Sinne tulee kaikkien lelujen yhteinen siskonpeti.

Edith Kilpi, 8, asettelee kirjastotiskille neulottua Topias-kania. Kaikkein rakkain pehmo, Emmi-nalle, on jätetty kotiin.

"Se on niin kamalan rakas, etten mitenkään voi erota siitä", Kilpi sanoo jännittyneenä. Topiastakin saattaa tulla ikävä.

Pehmolelujen yökylä on alun perin amerikkalainen idea ja rantautunut Suomeen Ruotsin kautta. Tapahtumat ovat saavuttaneet suurta suosiota joka paikassa.

Pehmolelun kautta lapsi voi harjoitella erossa olemista, sanoo Leskinen.

"Ehkä joillekin lapsille voi olla itselleenkin helpompaa jäädä yökylään, jos on tässä ensin nähnyt, mitä kaikkea kivaa yökyläilyyn liittyy."

Aamulla kirjasto täyttyy jälleennäkemisistä, kun lapset saavat hakea omansa pois. Valokuvista voi katsoa, miten yö sujui ja mitä pehmolelut puuhailivat.

"Se on jännä nähdä, mitä ne täällä puuhailevat keskenään. Toivottavasti saavat vähän nukuttuakin", Leskinen pohtii. Tämähän on yksi tunnetuista yökyläilyn ongelmista – saavatko vieraat lainkaan nukkua. Voi olla, että eivät saa, kun mukana on Roiton possu.

"Se tykkää yleensä hyppiä nukkuessaan", Sofia Roitto paljastaa.

"Se varmaan hyppii täällä koko yön. Se herättää muutkin pehmolelut aina kotona, kun se hyppii niin korkealle. Se aina tahtoo hyppiä ihan kamalan korkealle."

Roiton tärkein unikaveri, pupu, jäi vielä kotiin. Se nukkuu Roiton kanssa samalla tyynyllä. Mökkipossu on sitä isompi ja seikkailuhenkisempi. Sen uskaltaa jo jättää yöksi kyläpaikkaan.

Kaisu Moilanen HS
Kaartinkaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat