Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio myy suojellun kerrostalon Ratakadulla

Punavuorelainen arvokiinteistö on nykyisin toimistorakennus

Kaupunki
 

Valtio myy Helsingin Punavuoressa sijaitsevan arvotalon. Uusrenessanssityyliselle rakennukselle etsitään uutta omistajaa tarjouskilpailun avulla.

Arkkitehti Selim A. Lindqvistin ja rakennusmestari Elia Heikelin suunnittelema rakennus valmistui Ratakadun ja Yrjönkadun kulmaan vuonna 1889 eli 126 vuotta sitten. Talon ulkomuoto on muuttunut alkuperäisestä – sitä on muun muassa korotettu kahdella kerroksella.

Nykyisin kuusikerroksinen talo on suojeltu.

Rakennusta ei siis saa remontoida tai muuttaa siten, että uudistukset tärvelisivät jollain tavalla katujulkisivujen arvoa tai tyyliä.

"Julkisivu on tosi kaunis. Onhan rakennus aivan upea, sisätiloiltaan pääpiirteittäin hyväkuntoinen ja mielettömällä paikalla", sanoo myyntipäällikkö Esa Pentikäinen Senaatti-kiinteistöistä, joka hallinnoi valtion omistamia kiinteistöjä.

Ratakatu 3 valmistui alun perin asuinkäyttöön, mutta 1970-luvulta lähtien se on ollut toimistorakennus. Tällä hetkellä talon ainoana käyttäjänä on työ- ja elinkeinoministeriö.

Rakennus myydään Senaatti-kiinteistöjen mukaan yhtenä kokonaisuutena.

Valtio on kaupannut muitakin vastaavanlaisia arvorakennuksia Helsingissä viime vuosina.

"Muutamia kohteita tulee myyntiin vuosittain. Viimeksi Tullihallituksen talo Erottajalla, Korkeavuorenkatu 21 ja Antinkatu 1", Pentikäinen kertoo.

Tullihallituksen talo myytiin 26 miljoonan euron hintaan.

Juho Jokinen HS
Punavuori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat