Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koskelan sairaala-alueelle halutaan uusia koteja

Kerrostaloihin mahtuisi asumaan noin 3 000 ihmistä

Kaupunki
 
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Havainnekuva näyttää, miten kymmenet uudet asuintalot sijoittuisivat Helsingin Koskelaan.
Havainnekuva näyttää, miten kymmenet uudet asuintalot sijoittuisivat Helsingin Koskelaan. Kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on saanut valmiiksi suunnitelman Koskelan sairaala-alueen muuttamisesta asuinalueeksi. Sairaalan alueelle halutaan rakentaa asuntoja 3 000 ihmisille.

Kaupunkisuunnitteluviraston suunnitelmissa sairaala-alueelle nousee yli kolmekymmentä uutta 4–7-kerroksista taloa. Taloja on tarkoitus rakentaa varsinkin alueen reunoille, jolloin kulttuurihistoriallisesti arvokkaat sairaalarakennukset jäävät paremmin näkyviin.

Uusien asuintalojen alimpiin kerroksiin toivotaan erilaisia kaupallisia palveluita. Autonsa tulevat asukkaat ajavat suunnitelman mukaan sairaala-alueen alle kaivettavaan pysäköintiluolaan. Yhteen sairaalarakennuksista kaupunkisuunnitteluvirasto haluaisi suuren päiväkodin.

Sairaala-alueesta on suunniteltu myös muistisairaille vanhuksille suunnattua Muistikylää, jossa muistisairaat eläisivät kylämäisessä mutta turvalliseksi rajatussa ympäristössä ja voisivat ulkoilla itsenäisesti.

Alueella toimii jo nyt Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston ylläpitämä vanhusten palveluasuntoalue ja vanhainkoti.

Koskelan sairaala-alueen asemakaavaehdotus on tarkoitus esitellä Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnalle ensi vuoden alussa.

Lari Malmberg HS
Koskela

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat