Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki rakentaa pyöräilijöille baanan Sörnäisistä itään

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Sörnäinen. Helsinki aikoo rakentaa pyöräilijöille itäbaanan Sörnäisistä Herttoniemeen. Suunnitelmissa on pyöräilyn sujuvuuden parantamisen lisäksi myös antaa turvaa jalankulkijoille sekä pienentää paikoittain autoilijoiden ajonopeuksia.

Pyöräilyn parantamisen yleissuunnitelma ulottuu Junatieltä Sörnäisistä aina Itäkeskukseen saakka.

Baanayhteys seuraa Itäväylän linjausta. Itäisen baanan tehtävä on sujuvoittaa pitkän matkan pyöräilyä kantakaupungista Itä-Helsinkiin. Baanan linjaus kulkee länsipäässä Itäväylän pohjoisreunalla ja vaihtaa Herttoniemen yritysalueen kohdalla kulkemaan Itäväylän eteläpuolelle.

Kantakaupungin puoleisessa päässä baanan toteutus ajoittuu Kalasataman keskuksen rakentamisen mukaan. Jatkoyhteydet itään suunnitellaan kaupunkisuunnitteluviraston mukaan tarkemmalla tasolla lähivuosina.

Matkalle mahtuu monenlaisia linjauksia: osa väylästä on tarkoitettu yksin pyöräilijöille, osa pyöräilijöille ja jalankulkijoille ja osa niin pyörä-, jalankulku- kuin autoliikenteelle.

Kulosaaren sillalta baana muun muassa etenee itään niin kutsuttuna pyöräkatuna. Pyöräkadulla autoliikenne sovittaa nopeutensa pyörien nopeuteen. Lähtökohtana muualla Euroopassa pyöräkatujen suunnittelussa on, että pyöräilijöiden määrä on yhtä suuri tai suurempi kuin autoliikenteen määrä. Tämä toteutuu Kulosaaressa: Kulosaaren puistotiellä Tupasaarentiestä länteen ajoneuvojen lukumäärä on 1 800 ajoneuvoa vuorokaudessa. Pyöräilijöitä puolestaan on Kulosaaren sillalla kesäaikaan arkivuorokausina keskimäärin 4 200 ja huippuvuorokautena jopa 7 400.

Baanaa jatketaan Kulosaaren itäpäädystä eteenpäin erilaisina versioina, yksisuuntaisena pyörätienä sekä pyöräkaistana sekä Naurissalmen sillan itäpuolelta Herttoniemeen eroteltuna pyörätienä ja jalkakäytävänä. Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu 2,3 miljoonaa euroa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asiaa tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat