Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo ei vuokraakaan Träskändan kartanoa Forenomille – ainakaan vielä

Kaupunki
 
Rapistuva Träskändan kartano oli aikanaan hulppeiden juhlien pitopaikka
Rapistuva Träskändan kartano oli aikanaan hulppeiden juhlien pitopaikka
Träskändan kartanon tuleva käyttö on yhä auki. Toistaiseksi kartanorakennus on suljettu, mutta HS pääsi vierailemaan sisätiloissa kesällä 2015. Kartanon juhlahetkistä kertoo Espoon kaupunginmuseon kokoelmapäällikkö Pirkko Sillanpää. Toimittaja: Satu Pajuriutta, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala

Espoo ei ainakaan vielä vuokraa historiallista Träskändan kartanoa Forenom Majoituspalvelut Oy:lle. Forenom olisi halunnut korjata kartanon majoituskäyttöön.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti maanantaina yksimielisesti, että asia palautetaan valmisteluun.

Jaoston puheenjohtajan Tiina Elon (vihr) mukaan ennen päätöksen tekemistä tarvitaan lisätietoa esimerkiksi remontin kustannuksista, Forenomin suunnitteleman majoitustoiminnan luonteesta ja kartanoon tarvittavista muutoksista. Forenom suunnittelee ensimmäiseen kerrokseen avointa kahvila-ravintolatilaa sekä vuokrattavaa neuvottelutilaa.

Majoituspalveluyhtiö Forenom tuli tunnetuksi veloitettuaan korkeita hintoja kuntien tarvitsemasta hätämajoituksesta. Forenom kuuluu Barona-konserniin, jonka osa on myös turvapaikanhakijoille majoitusta tarjoava Luona.

Träskändan hanke esiteltiin Tiina Elon mukaan jaostolle liian suppein tiedoin.

”Kyseessä on kuitenkin todella arvokas rakennus ja pitkä, 15 vuoden vuokra-aika”, Elo sanoo.

Träskändassa sijaitseva kartano on ollut tyhjillään vuodesta 2005. Kartano perustettiin 1700-luvulla ja siellä asui 1800-luvulla sosiaali- ja diakoniatyön pioneeri Aurora Karamzin.

Arttu Luhtala / HS
Träskändan kartano Espoossa on ollut tyhjillään jo 10 vuotta.
Träskändan kartano Espoossa on ollut tyhjillään jo 10 vuotta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat