Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulosaaren ostoskeskuksen uudistamiseen voi ottaa kantaa verkossa

Kaupunki
 
Ellis Heimonen, Joel Vasama
Kulosaaren ostoskeskuksen töhritty Kotipizza vuonna 2013.
Kulosaaren ostoskeskuksen töhritty Kotipizza vuonna 2013. Kuva: Ellis Heimonen, Joel Vasama

Kulosaaren ostoskeskuksen tulevaisuudesta on nyt mahdollista kertoa oma näkemyksensä verkossa.

Keskustelun pohjaksi on hahmoteltu kolme vaihtoehtoa, joista voi antaa palautetta osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/kulosaarenostari 16. marraskuuta asti.

Ensimmäinen vaihtoehto on ostoskeskuksen peruskorjaus, joka säilyttäisi ostoskeskuksen nykymuodossaan. Toinen vaihtoehto on ostoskeskuksen läntisen osan peruskorjaus ja itäisen osan purkaminen. Tässä vaihtoehdossa itäinen osa korvattaisiin asuin- ja liikerakennuksella. Kolmannessa vaihtoehdossa koko ostoskeskus purettaisiin ja sen tilalle rakennettaisiin uusi asuin- ja liikekortteli.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan kaikki vaihtoehdot mahdollistavat lähes nykyisen verran liiketilaa.

Suunnitteluaineistoon voi tutustua myös Kulosaaren ostoskeskuksessa. Suunnittelusta järjestetään lisäksi keskustelutilaisuus 2. marraskuuta kello 17.30 Kulosaaren ala-asteella.

Laadittujen vaihtoehtojen ja niistä saatavan palautteen pohjalta valmistellaan asemakaavaehdotus, joka tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi keväällä 2016. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Aloite ostoskeskuksen uudistamiseen on tullut sen osakkailta.

Vuonna 1960 rakennettu Kulosaaren ostoskeskus on kaupunkisuunnitteluviraston mukaan mittavan peruskorjauksen tarpeessa. Osa tiloista on tyhjillään ja sopii huonosti nykypäivän liiketoimintaan ja huoltoon. Toisaalta Helsingin kaupunginmuseo on arvioinut ostoskeskuksen arkkitehtonisesti merkittäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat