Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Y-junan korvaajaa etsitään HSL:n junista

Kaupunki
 
Junamotti hiljentää Siuntion - "Täällä ei tapahdu mitään"
Junamotti hiljentää Siuntion - "Täällä ei tapahdu mitään"
Siuntiolaiset ovat raivoissaan Y-junan lakkauttamisesta. Sen jälkeen kunnasta pääsee pois vain autolla. HSTV kiersi Siuntiossa kuulemassa ihmisten huolia. Nuoren junamatkustajan mukaan lakkautus sinetöi sen, että kunnassa ei oikeastaan tapahdu yhtään mitään. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu HS.

Siuntion kunnantalolla odotetaan sydän syrjällään ratkaisua siihen, lähteekö Helsingin seudun liikenne (HSL) neuvottelemaan Y-junia korvaavasta junaliikenteestä. HSL:n hallitus ratkaisee tiistaina, alkavatko neuvottelut, ja jos niin, millä ehdoilla.

”Tilanne on äärimmäisen kimurantti, koska meillä ei ole oikeutta toimia HSL:n alueen ulkopuolella”, muotoilee HSL:n osaston johtaja Tero Anttila.

HSL:n alueen ulkopuolella toimivalta junaliikenteessä on liikenne- ja viestintäministeriöllä. Jos HSL:n hallitukselta heltiää lupa asian valmisteluun, HSL:n on neuvoteltava asiasta ministeriön kanssa, vaikka samainen ministeriö juuri lopetti Y-junien rahoituksen.

Y-junien on määrä lopettaa kulkunsa Siuntioon ja Karjaalle ensi maaliskuussa.

”Toinen ongelma on tietysti mahdollisen korvaavan junaliikenteen rahoitus. Jos valtio ei osallistu rahoitukseen, on Siuntion kunnan valmistauduttava kuluihin”, Anttila sanoo.

Siuntion kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Laaksonen (r) myöntää, että rahoitus on tiukka paikka kunnalle.

”Elämme toivossa, että valtio suhtautuisi hankkeeseen myönteisessä hengessä”, Laaksonen sanoo.

Y-junavuorojen lakkauttaminen on Laaksosen mukaan Siuntion kehitykselle vakava isku. Kunta on viime vuosina satsannut tulevaisuuttaan raideyhteyden varaan.

Teknisesti HSL:n junavuorojen jatkaminen on Anttilan mukaan mahdollista. HSL joutuu joka tapauksessa lisäämään junavuoroja Kirkkonummelle, koska Y-vuorojen poistuminen täyttäisi nykyiset ruuhkavuorot. Kirkkonummi on HSL:n läntisin jäsenkunta.

HSL liikennöi Kirkkonummelle S-, U- ja L-junilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat