Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mechelininkadun kiistelty remontti lähemmäs toteutusta – Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset

Kaupunki
 
Antti Johansson / HS
Kadunylittäjiä Mechelininkadun ja Eteläisen Hesperiankadun risteyksessä.
Kadunylittäjiä Mechelininkadun ja Eteläisen Hesperiankadun risteyksessä. Kuva: Antti Johansson / HS

Vuosia tunteita puolesta ja vastaan herättänyt Mechelininkadun katu- ja liikennesuunnitelma on ottanut askelen eteenpäin. Helsingin hallinto-oikeus (HAO) hylkää tuoreessa päätöksessään suunnitelmista tehdyt valitukset.

Vastustajat ovat kritisoineet erityisesti yö- ja viikonloppupysäköinnin poistamista ja mahdollista läpiajoliikenteen kasvamista. Valittajia oli runsaasti: kaikkiaan 20 taloyhtiötä, kuusi yritystä ja yksi rekisteröity yhdistys.

HAO:n päätöksen mukaan Helsingin kaupunki oli varannut katusuunnitelma-alueen asukkaille ja muille osallisille riittävän mahdollisuus mielipiteiden esittämiseen suunnitelmaluonnoksesta. Oikeus ei löytänyt menettelystä muitakaan epäkohtia.

”Katusuunnitelma on myös voitu laatia tehtyjen, riittäväksi katsottavien selvitysten perusteella”, päätöksessä todetaan.

Valituksia tehneiden mielestä katu- ja liikennesuunnitelmaa koskevat päätökset oli tehty virheellisessä järjestyksessä menettely- ja asiavirheiden vuoksi. Tästä syystä kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä vaadittiin kumottaviksi.

Mechelininkadulle on tulossa suuri kunnostusurakka, jonka yhteydessä on määrä rakentaa muun muassa pyöräkaistat. Tämä kaventaisi autokaistoja, mikä puolestaan johtaisi suunnitelmien mukaan ajonopeuksien hidastamiseen. Suunnitelman kritisoijat ovat tosin epäilleet ajoneuvojen vauhdin jopa lisääntyvän, jos pysäköidyt autot poistuvat kadunvarrelta.

Liikenneturvallisuus Mechelininkadulla on herättänyt keskustelua pitkään. Asia nousi erityisen vahvasti esiin sen jälkeen, kun yhdeksänvuotias tyttö jäi kääntyneen kuorma-auton alle ja kuoli Mechelininkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun risteyksessä elokuussa.

Mechelininkadun remontti voi hallinto-oikeuden päätöksestä huolimatta jumittua vieläkin paikoilleen, mikäli asia etenee korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi.

HS
Pyöräilijöille oli tilaa Mechelininkadulla kesällä 1939. Kadulle suunniteltiin kaksi vuotta aiemmin pyöräkaistat, joita ei koskaan rakennettu.
Pyöräilijöille oli tilaa Mechelininkadulla kesällä 1939. Kadulle suunniteltiin kaksi vuotta aiemmin pyöräkaistat, joita ei koskaan rakennettu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat