Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi etsi käsiasetta Kehä I:n varresta – paljastui lasten leikkipyssyksi

Kaupunki
 
Kehä I:n varrella Espoossa havaittu epäilty käsiase lojuu kuvassa etualalla.
Kehä I:n varrella Espoossa havaittu epäilty käsiase lojuu kuvassa etualalla.

Autoilija havaitsi keskiviikkoaamuna epäilyttävästi käsiasetta muistuttaneen esineen Kehä I:n varrella Espoossa. Silminnäkijä pysähtyi aamuruuhkan autojonossa juuri epäillyn aseen kohdalle.

”Ihan aidon näköinen se oli”, hän kertoo.

Artikkeliin liittyvät

Havainnon hieman aamuyhdeksän jälkeen tehnyt henkilö ei koskenut löytöönsä. Epäilyttävä esine lojui Kehä I:n idän suuntaan vievien kaistojen pientareella, Kalevalantien kohdilla.

Poliisipartio kävi tutkimassa asiaa, mutta oikeaa asetta ei tienposkesta löytynyt.

”Se oli lasten muoviase. Ymmärrän kyllä, että se on voinut näyttää autosta katsottuna aidolta”, kertoo jalkautumiseen osallistunut ylikonstaapeli Pasi Lappi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Lähempi tarkastelu paljasti kuitenkin nopeasti, että kyse ei ollut edes muovikuula-aseesta vaan puhtaasti leikkiaseesta.

Oikeita aseita löytyy Lapin kokemuksen mukaan hyvin harvoin hylättyinä julkisilta paikoilta.

”Yleensä ne ovat paremmassa tallessa kuin tienvarressa. Joskus meidän asiakkaamme voivat kyllä heittää aseen pois kiinniottotilanteessa.”

Mikäli joku kuitenkin epäilee löytäneensä aseen, ei siihen pidä Lapin mukaan mennä koskemaan. Omatoiminen tutkiminen voi paitsi sotkea mahdollisia todisteita myös aiheuttaa vaaraa kokemattomalle aseenkäyttäjälle, sillä ase voi olla ladattu.

Poliisille tulee silloin tällöin ilmoituksia airsoft-harrastajista, jotka kantavat julkisilla paikoilla aitoa asetta muistuttavaa muovikuula-asetta. Tällaiset kulkijat aiheuttavat pelkoa ja poliisioperaation, joten Lappi neuvoo pitämään muovikuula-aseet piilossa ja leikkisodat kaukana asutuksesta.

”On näistä sakkoja annettu.”

Järjestyslain mukaan aseiden tai asetta muistuttavien esineiden kantaminen on kielletty yleisellä paikalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat