Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Autotalokorttelin Mersun merkki jämähti paikoilleen

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Sirpa Räihä
Valaistu Mersun merkki on pyörinyt Kampissa 1960-luvulta lähtien.
Valaistu Mersun merkki on pyörinyt Kampissa 1960-luvulta lähtien. Kuva: Sirpa Räihä

Helsingin Kampin vanha maamerkki, Autotalokorttelin katolla pyörinyt Mersun merkki on jäämässä liikkumattomaksi mainostauluksi.

Tähtimerkin pysähtymistä ihmetellyt lukija otti yhteyttä HS:n toimitukseen tällä viikolla. Mainosmerkin liike on kuitenkin pysähtynyt jo noin vuosi sitten. Automerkin maahantuoja Veho on tutkinut perinteikkään mainosmerkin kuntoa, ja sen tekniikka on todettu vanhanaikaiseksi.

”Näin on käynyt, ja meidän kiinteistöyksikkömme on tutkinut vaihtoehtoja. Tilanne on kuitenkin sellainen, että sen tekniikka on niin vanhentunut, ettei sitä kovin helposti korjata”, summaa Vehon viestintäpäällikkö Karin Bäcklund.

Vehon pääkonttori muutti pois Kampista Vantaalle viime vuoden huhtikuussa, mutta yhtiö on halunnut huolehtia perinteikkäästä merkistä. Aiempina vuosina merkin pysähdyksistä on selvitty sulakkeiden vaihdolla tai muilla pienillä korjaustoimilla. Tämä ei onnistu enää.

”Merkki on kovin rakas helsinkiläisille. Yleensä tieto sen pysähtymisestä on tullut meille välittömästi. Kampissa asui monta vuotta eräs toimittaja, joka koki suorastaan elimellistä tuskaa, jos merkki ei pyörinyt”, Bäcklund kertoo.

Myös kirjailija Riina Katajavuori on eri haastatteluissa muistellut lapsena katselleensa isovanhempiensa kodin ikkunoista, kuinka valaistu Mersunmerkki pyöri hitaasti katolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat