Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigerialaiskirjeiden lähettäjäksi epäilty otettiin kiinni Helsingissä – ”Ovelimmat yrittävät saada vastaanottajan rakastumaan

Kaupunki
 

Helsingin poliisi otti kiinni ulkomaalaisen miehen, jonka epäillään huijanneen suomalaiselta nettituttavaltaan lähes 300 000 euroa. Törkeästä petoksesta epäilty on vangittu, kertoo rikostarkastaja Ismo Siltamäki Helsingin poliisilaitokselta.

Siltamäki kertoo, että epäilty huijaus on tyyppiä, jota kutsutaan kansanomaisesti nigerialaiskirjehuijaukseksi.

Nainen tutustui internetin keskustelupalstalla keski-ikäiseen mieheen, joka vaikutti miellyttävältä. He aloittivat sähköpostikirjeenvaihdon. Ennen pitkää mies kertoi erilaisia verukkeita, miksi tarvitsee rahallista tukea, Siltamäki kertoo. Auttamishaluinen nainen siirsikin epäillylle rahaa.

Mies pyysi yhä suurempia summia. Naisen epäilyt heräsivät, ja hän otti yhteyttä poliisiin. Nainen ja Afrikasta lähtöisin oleva mies sopivat tapaamisen Suomeen, ja epäilty saapuikin Helsinkiin muualta Euroopasta, Siltamäki kertoo. Poliisi tuli kuitenkin naisen ohjeiden nojalla tapaamispaikalle ja otti miehen kiinni.

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan useita huijauksia, joita kutsutaan kansanomaisesti nigerialaiskirjehuijauksiksi. Viimeaikaisissa huijauksissa summat ovat olleet suuria, 150 000 euroa, 170 000 euroa ja 200 000 euroa.

Tiedotteessa Siltamäki kertoo, että ”ovelimmat nettihuijarit vetoavat kuitenkin taidokkaasti uhrien inhimillisyyteen ja yrittävät saada viestin vastaanottajan samaistumaan, ihastumaan tai jopa rakastumaan”.

Nigerialaiskirjehuijauksessa on tyypillistä, että huijari tarvitsee rahaa matkustamiseen tai hänen lähiomaisensa on sairaana.

”Nettihuijareiden uhreja taas yhdistää lähinnä hyväuskoisuus ja halu auttaa. Uhrit ovat sekä miehiä että naisia ja edustavat eri ikäluokkia. Huijareita on yleensä vaikea saada kiinni, sillä he ovat useimmiten fyysisesti kaukana Suomesta. Siksi näiden rikosten estäminen onkin parasta ennalta.”

”Jos se on liian hyvää ollakseen totta, se on todennäköisesti lumetta. Jos et ole osallistunut ulkomaalaiseen lottoon tai sinulla ei ole ulkomaalaisia sukulaisia, kyseessä on melko varmasti huijaus”, Siltamäki varoittaa tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat