Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lautakunta linjasi: Helsingin koulujen lakkauttamisen pitäisi olla helpompaa

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Kannelmäessä ollaan yhdistämässä Pelimannin ala-asteen koulua ja kuvassa näkyvää Kannelmäen peruskoulua. Asiasta on opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston linjaus, mutta nykyisin vaaditaan yhä myös valtuuston päätös.
Kannelmäessä ollaan yhdistämässä Pelimannin ala-asteen koulua ja kuvassa näkyvää Kannelmäen peruskoulua. Asiasta on opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston linjaus, mutta nykyisin vaaditaan yhä myös valtuuston päätös. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Koulun lakkauttaminen on Helsingissä muuttumassa aiempaa helpommaksi.

Opetuslautakunta päätyi kannattamaan mallia, jossa sen oma päätös riittäisi koulujen yhdistämiseen tai lakkauttamiseen. Nykyisin tähän tarvitaan valtuuston päätös.

Ville Jalovaaran (sd) tekemä vastaehdotus hävisi tiistain kokouksessa äänin 3–8. Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen.

Keväällä julkisuuteen noussutta hallintomallia perustellaan sillä, että nykyisin samoja asioita käsitellään moneen kertaan ja käsittelyyn palaa aikaa keskimäärin vuosi. Tämä tekee perheiden elämästä epävarmaa ja raskasta kohtuuttoman pitkäksi ajaksi.

Perusteluissa vedotaan myös siihen, että esimerkiksi terveyskeskuksen, kirjaston tai oppilaitoksen lakkauttamiseen ei tarvita Helsingissä valtuuston päätöstä. Naapurikaupungeissa myös koulujen kohdalla riittää lautakunnan päätös.

Mallia vastustava vanhempainyhdistysten alueyhdistys Helvary pelkää esimerkiksi, että muutos kaventaa kaupunkilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksiin. Osa vanhemmista on kokenut, että tietoa on ollut aiemmin vaikea saada.

Lääkkeeksi tähän opetusvirasto on kokeillut tänä syksynä mallia, jossa kouluverkkopäätöksistä kerätään ideoita keskustelutilaisuudessa ennen kuin varsinaista päätösesitystä on olemassa. Tätä on kokeiltu Vuosaaressa sekä Meilahden ja Pikku Huopalahden alueilla.

Helsinki on linjannut pyrkivänsä muodostamaan peruskouluistaan vähintään kaksisarjaisia yhtenäiskouluja. Yhdistämispäätöksiin vaikuttaa myös koulujen tiukka talous. Usein koulujen yhdistämisestä nousee kiivas keskustelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat