Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alex Nieminen tarjoaa yli miljoonan Hietalahden hallista – ”Tarjouksia tulee nyt ovista ja ikkunoista”

Kaupunki
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Helsinki myy Hietalahden hallia.
Helsinki myy Hietalahden hallia. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Uutiset siitä, että Helsingin kaupunki myy Hietalahden hallia 800 000 eurolla, ovat saaneet uusmedia-alalla toimivan Alex Niemisen tekemään hallista ostotarjouksen. Tarjouksesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Niemisen mielestä Helsinki on myymässä Hietalahden hallia aivan liian halvalla. Niemisen edustama yhtiö N2 Helsinki haluasikin tarjoa Hietalahden hallista käteisellä 1,25 miljoonaa euroa. ”Meillä on halua maksaa kiinteistöstä enemmän kuin se, millä se on nyt menossa kaupaksi”, Nieminen sanoo.

Halli sopisi erinomaisesti yhtiön uusiksi toimitiloiksi, Nieminen sanoo. ”Olemme etsineet tiloja puoli vuotta. Haluamme pysyä keskustassa, ja kauppahalli symbolina on tilana kiinnostava.”

Heidi Piiroinen / HS
Alex Nieminen teki Hietalahden hallista miljoonatarjouksen
Alex Nieminen teki Hietalahden hallista miljoonatarjouksen

Mukaan hankkeeseen olisi Niemisen mukaan tulossa myös suomalainen startup-yrityksiä rahoittava Lifeline Ventures, jossa toimivat muun muassa Petteri Koponen ja Timo Ahopelto. Kauppahallissa olisi hyvin tilaa toimistoille, mutta myös esimerkiksi kahvilatoiminnalle, Nieminen sanoo.

Nieminen myöntää, että N2 Helsinki on liikkeellä myöhään. Kiinteistölautakunta käsittelee Hietalahden hallin myyntiä tänään torstaina.

Nieminen on kuitenkin lähestynyt ostoaikeissaan kauppaa valmistelevaa Tilakeskusta.

”Olen laittanut aikomuksistamme avoimen kirjeen kaikille kiinteistölautakunnan jäsenille ja keskustellut asiasta lautakunnan puheenjohtajan kanssa. Myönnän kyllä, että oivalluksen olisi voinut saada aikaisemminkin.”

Helsingin kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok) kertoo, ettei Nieminen suinkaan ole ollut ainoa, joka on lähestynyt häntä torstaina aikeinaan ostaa Hietalahden halli. ”Hän oli neljäs tänään.”

Jos on ostoaikeissaan tosissaan liikkeellä, on kiire, Hakola sanoo. Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.

”Tarjoukset on saatava Tilakeskuksen tietoon. Toki on hieman erikoista, että eri tahot heräävät vasta nyt. Myynnistä uutisoitiin jo syyskuussa, mutta nyt tarjouksia tulee ovista ja ikkunoista. Siksi voi esittää myös kysymyksen, kuinka vakavissaan kaikki tahot ovat liikkeellä.”

Niemisen sai liikkeelle Hietalahden hallin mahdollinen myyntihinta. Hakola muistuttaa, että hinta perustuu ammattilaisten asiantuntija-arvioihin. ”Kysymys on varsin vanhasta rakennuksesta, jonka ylläpitäminen on kohtuullisen kallista. Ostajan kontolle tulee siis paljon muutakin kuin rakennuksen kauppahinta.”

Heidi Piiroinen / HS
Alex Nieminen teki Hietalahden hallista miljoonatarjouksen
Alex Nieminen teki Hietalahden hallista miljoonatarjouksen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat