Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahden kauppahallin myyntipäätöstä lykätään – hallia ei saa muuttaa toimistoksi

Kaupunki
 

Helsingin kiinteistölautakunta päätti torstaisessa kokouksessaan lykätä Hietalahden hallin myyntipäätöstä.

”Hallin myynnistä järjestetään tarjouskilpailu. Sen ehdot tuodaan vielä kiinteistölautakunnan hyväksyttäväksi”, kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) sanoo.

Hamidin mukaan hallin pääkäyttötarkoituksena tulee säilymään kauppahallitoiminta. Uusi omistaja ei siis voi muuttaa sitä esimerkiksi toimistokseen.

”Vanhojen vuokralaisten vuokrasopimukset siirtyvät sellaisenaan uudelle omistajalle”, Hamid sanoo.

Kiinteistölautakunnan päätös oli yksimielinen.

”Tarjouskilpailulla halutaan varmistaa, että kaikilla on sellainen olo, että tässä toteutuu avoimuus.”

Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksen toimitilapäällikkö Markku Metsäranta esitti kokouksessa lautakunnalle, että kaupunki myisi Hietalahden hallin siellä toimivan Lihakauppa Roslundin taustayhtiölle vähintään 800 000 eurolla.

Hintaa on julkisuudessa laajalti pidetty alhaisena. 1900-luvun alussa valmistunut Hietalahden halli on 1900 neliön arvokiinteistö, kun vertailun vuoksi esimerkiksi Rautatientorin laidalla sijaitseva 10 neliömetrin Pystygrilli myytiin tänä vuonna 262 000 eurolla.

Torstain aikana kaupungille tehtiin myös uusia ostotarjouksia, jotka Helsingin Sanomien tietojen mukaan ylittävät Roslundin tarjoushinnan. Esimerkiksi uusmedia-alalla toimivan Alex Niemisen edustama yhtiö N2 Helsinki on ilmoittanut tarjoavansa Hietalahden hallista 1,25 miljoonaa euroa. Niemisen mukaan halli sopisi hyvin yhtiön uusiksi toimitiloiksi.

Kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok) myönsi torstaina ennen kiinteistölautakunnan kokousta, että Tilakeskuksen hallille ehdottama kauppahinta oli verrattain alhainen, mutta muistutti, että rakennuksen kohtaloa on vuosikymmenen ajan ”jumpattu suuntaan jos toiseen”.

”Se on tuottanut merkittävää tappiota kaupungille”, Hakola sanoi.

Kauppahinta ei jää ostajan ainoaksi menoeräksi: ”Ylläpitokustannukset ovat valtavat. Ja jos yrität jotakin muuttaa, museovirastolla on varmasti paljon sanomista.”

Hakola ihmetteli Tukkutorin entisen toimitusjohtajan toimintaa myyntitilojen ulosvuokrauksessa. Tilakeskus hallinnoi Helsingin kauppahallienkin tiloja omistajan edustajana, mutta Tukkutori tekee vuokrasopimukset kauppiaiden kanssa.

”Myyntiaikeet ovat olleet Tukkutorin silloisen toimitusjohtajan tiedossa jo viime keväänä. Silti hän on tehnyt vuokrasopimuksia uuusien yrittäjien kanssa”, Hakola sanoi.

Kiinteistölautakunnan päätös ei välttämättä ole lopullinen, koska kaupungin johtavat poliitikot tai virkamiehet voivat alistaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat