Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahden kauppahallista tarjouskilpailu – hallia ei saa muuttaa toimistoksi

Toimitilapäällikkö ehdotti Hietalahden hallin myymistä lihakauppiaalle. Sitten tuli parempia tarjouksia, ja lautakunta päätyi järjestämään tarjouskilpailun.

Kaupunki
 
Jussi Nukari
Hietalahden kauppahallin kohtaloa on veivattu vuosikymmeniä.
Hietalahden kauppahallin kohtaloa on veivattu vuosikymmeniä. Kuva: Jussi Nukari

Helsingin kiinteistölautakunta päätti torstaina lykätä Hietalahden hallin myyntiä.

”Myynnistä järjestetään tarjouskilpailu. Sen ehdot tuodaan vielä kiinteistölautakunnan hyväksyttäväksi”, lautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) sanoo.

Hamidin mukaan hallin pääkäyttötarkoitus on jatkossakin kauppahalli. Ostaja ei siis saa siitä esimerkiksi toimistoa.

”Vanhojen vuokralaisten vuokrasopimukset siirtyvät sellaisenaan uudelle omistajalle”, Hamid sanoo.

Kiinteistölautakunnan päätös oli yksimielinen.

”Tarjouskilpailulla halutaan varmistaa, että kaikilla on sellainen olo, että tässä toteutuu avoimuus.”

Helsingin tilakeskuksen toimitilapäällikkö Markku Metsäranta esitti lautakunnalle, että kaupunki myisi Hietalahden hallin siellä toimivan Lihakauppa Roslundin taustayhtiölle vähintään 800 000 eurolla.

Hintaa on laajalti pidetty alhaisena. 1900-luvun alussa valmistunut Hietalahden halli on 1 900 neliön arvokiinteistö. Esimerkiksi Rautatientorin laidalla sijaitseva 10 neliömetrin Pystygrilli myytiin tänä vuonna 262 000 eurolla.

Torstain aikana kaupungille tehtiin myös uusia ostotarjouksia, jotka Helsingin Sanomien tietojen mukaan ylittävät Roslundin tarjoushinnan.

Esimerkiksi uusmedia-alalla toimivan Alex Niemisen edustama yhtiö N2 Helsinki on ilmoittanut tarjoavansa Hietalahden hallista 1,25 miljoonaa euroa.

Kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok) tunnustaa, että hallin hinta on verrattain alhainen. Hän muistuttaa, että rakennuksen kohtaloa on vuosikymmeniä ”jumpattu suuntaan jos toiseen”.

”Se on tuottanut merkittävää tappiota kaupungille”.

Kauppahinta ei jää ostajan ainoaksi menoeräksi: ”Ylläpitokustannukset ovat valtavat. Ja jos yrität jotakin muuttaa, museovirastolla on varmasti paljon sanomista.”

Hakola ihmettelee Tukkutorin entisen toimitusjohtajan toimintaa myyntitilojen ulosvuokrauksessa. Tilakeskus hallinnoi kauppahalleja omistajan edustajana, mutta Tukkutori tekee vuokrasopimukset kauppiaiden kanssa.

”Myyntiaikeet ovat olleet Tukkutorin silloisen toimitusjohtajan tiedossa jo viime keväänä. Silti hän on tehnyt vuokrasopimuksia uuusien yrittäjien kanssa”, Hakola sanoi.

Kiinteistölautakunnan päätös ei välttämättä ole lopullinen, koska kaupungin johtavat poliitikot tai virkamiehet voivat alistaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat