Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumeiden ostaja joutui tunnontuskiin – paljasti poliisille laajan verkkomyynnin

Kaupunki
 

Helsingin poliisi on selvittänyt laajan muuntohuumeiden ja huumaavien lääkeaineiden myyntiverkoston.

Pääkaupunkiseudulla asuvaa noin 35-vuotiasta miestä epäillään vuosia jatkuneesta laittomasta huumaavien aineiden myynnistä, jossa on käytetty hyväksi suomalaisten suosimaa Silkkitie-sivustoa internetin anonyymissa Tor-verkossa.

Maksuvälineenä on käytetty virtuaaliraha bitcoinia. Toimintatapa on hyvin samanlainen kuin kaksi viikkoa sitten uutisoidussa, Tullin paljastamassa nettimyyntitapauksessa. Myös Tullin esitutkinnassa oli selvinnyt, että epäillyt käyttivät hyväkseen Tor-verkkoa ja virtuaalivaluutta bitcoinia.

Helsingin poliisin tutkinta sai alkunsa, kun yksi nettimyynnin asiakkaista marssi sisään Pasilan poliisiasemalle viime kesänä.

”Hän halusi katkaista oman rikoskierteensä ja lieventää omantunnon tuskiaan”, sanoo huumerikostutkintaa johtava ylikomisario Jukka Paasio.

Mies kertoi ostaneensa morfiinin sukuisia kipulääkkeitä internetin välityksellä kymmenillä tuhansilla euroilla.

Poliisi aloitti välittömästi esitutkinnan, jossa melko nopeasti tarkentui epäilys, että yksi nettimyyjä olisi pääkaupunkiseudulla asuva noin 35-vuotias mies. Myyjäksi epäilty mies on ollut tutkintavankeudessa. Rikosnimekkeenä on tutkittu törkeää huumausainerikosta.

Kun rikoksesta epäilty mies oli otettu kiinni, poliisille selvisi myynnin laajuus. Miehen tietokoneeltaan löytyi useita tiedostoja, jotka osoittivat kaupankäynnin moninaisuutta. Kauppasivuilla muun muassa ostajat voivat kommentoida myyjän laittomia aineita tai toimitustapaa.

Myyntiä oli tapahtunut useiden vuosien aikana. Myynnissä oli design-huumeiden lisäksi huumaavia lääkeaineita, etenkin OxyContin-lääkkeiden myyntiä.

Mies oli kuvannut asiakkailleen lähettämänsä kirjekuoret, ja näitä kuvia poliisi löysi kotietsinnässä lähes 1 000 kappaletta. Hän kertoi hankkineensa erilaisia huumausaineita ja psykedeelisiä aineita internetin välityksellä omaan käyttöönsä.

Kotietsinnässä löytyi useita huumausaineiksi luokiteltuja tryptamiineja ja fenetyyliamiineja. Etsinnöissä takavarikoitiin myös useita kuluttajamarkkinoilta kiellettyjä psykoaktiivisia aineita.

Poliisi löysi pakastimesta yli puoli kiloa dimetyylitryptamiinia (DMT), joka laboratoriotutkimuksissa varmistui Mimosa hostils -kasvin juuren kaarnasta uutetuksi aineeksi. Synteettisesti valmistettu DMT olisi ollut erittäin vaarallista huumausainetta, mutta kasvi sisältää ainetta luonnostaan.

DMT on erittäin vaarallista ja aiheuttaa helposti psykoosin tai muita vahingollisia reaktioita ihmisille.

Miehen autosta löytyi spray-pulloja, joissa oli yhteensä 90 millilitraa fentanyyliä. Fentanyyli on kymmenen kertaa vahvempaa kuin heroiini ja se on luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.

”90 millilitraa voi kuulostaa vähäiseltä, mutta käyttäjien tyypillinen annos mitataan mikrogrammoissa. Yliannostuksen vaara on suuri, joten myyjällä on ollut suuri vastuu”, Paasio kertoo.

Aine imeytetään elimistöön yleensä laastareiden avulla. Jo yksi laastari voi väärin annosteltuna tappaa.

Paasio arvioi, että huumaavien aineiden nettitilauksissa on suuri riski, koska kukaan ei voi olla varma, mitä mahdollisia myrkyllisiä yhdisteitä aine sisältää.

Juttu etenee lähiaikoina syyttäjän syyteharkintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat