Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omatekoinen pommi autossa keskellä Pasilaa – Hovioikeus hylkäsi syytteet poliisiin kohdistuneista räjäytysaikeista

Kaupunki
 

Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina kahden miehen rikossyytteet poliisiin kohdistuneista räjäytysaikeista.

Syyte yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta koski tapahtumia Helsingin Pasilassa toukokuussa 2013. Syytteen mukaan miehet olivat kuljettaneet henkilöautossa itse tehtyä pommia tarkoituksenaan vahingoittaa sillä poliisimiestä.

Toinen miehistä oli kahdessa eri tilanteessa uhannut poliisia räjäyttämisellä. Hovioikeuden mukaan näyttöä ei kuitenkaan ole siitä, että miesten tarkoituksena olisi ollut räjäyttää pommi Pasilassa.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehet yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta. Aiemman tuomion mukaan heidän tarkoituksenaan oli räjäyttää pommi niin, että se voi olla vaaraksi muille. Käräjäoikeuskaan ei silti uskonut syyttäjän väitettä siitä, että teon oli tarkoitus kohdistua poliisiin.

Räjähteen löytymiseen johtanut tilanne sai alkunsa frisbeen heittelystä Pasilan asemalla. Miehen heittämä frisbee oli osunut taksiin, minkä jälkeen järjestyksenvalvoja oli käynyt huomauttamassa asiasta.

Mies käyttäytyi aggressiivisesti. Hän uhkasi räjäyttää poliisipartion, joka tuli paikalle ja tutki auton. Autosta löytyi omatekoinen pommi.

Vaikka hovioikeus hylkäsi syytteet yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta, miehet syyllistyivät muihin rikoksiin.

38-vuotias mies sai tuomion yhteensä 32 rikoksesta kuten räjähderikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, huumausainerikoksista, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksista. 44-vuotias mies syyllistyi pelkkään räjähderikokseen.

Hovioikeus lievensi molempien miesten vankeusrangaistuksia viidellä kuukaudella. 38-vuotias mies sai yhden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeustuomion ja 44-vuotias mies seitsemän kuukauden tuomion.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat