Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksessa pohditaan kaupunkibulevardien ja Malmin lentokenttäsuunnitelmien jarruttamista

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Uuden yleiskaavaehdotuksen puinti alkaa tiistaina. Ehdotukseen sisältyy Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi.
Uuden yleiskaavaehdotuksen puinti alkaa tiistaina. Ehdotukseen sisältyy Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi. Kuva: Tuomas Selänne

Suunnitelmat muuttaa Helsingin sisääntuloväylät kaupunkibulevardeiksi ja Malmin lentokenttä asuinalueeksi saattavat kohdata uusia vaikeuksia. Helsingin suurimmassa valtuustoryhmässä kokoomuksessa on noussut vahvaa vastustusta molempia hankkeita vastaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) kertoo, että kokoomuksen riveistä on toivottu yhden kiitoradan säilyttämistä Malmin lentokentällä. Osa kokoomuslaisista haluaisi selvittää, voisivatko lentokoneet ja asunnot mahtua samalle alueelle lentomelusta huolimatta.

”Nämä eivät ole vain yksittäisten ihmisten mielipiteitä. Kyllä tämä kysymys jakaa meidän ryhmää”, Rauhamäki sanoo.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ensi tiistaina uutta yleiskaavaehdotusta. Kaupunkisuunnitteluviraston laatimassa ehdotuksessa lentotoiminta Malmin lentokentällä lopetettaisiin ja alue muutettaisiin 25 000 ihmisen asuinalueeksi.

Myös yleiskaavaehdotuksen suunnitelmat muuttaa kaupunkiin tulevat sisääntuloväylät kaupunkibulevardeiksi halkovat kokoomusta kahtia. Rauhamäki kertoo, ettei kokoomuksessa vastusteta bulevardeja ”kategorisesti”, mutta ryhmässä on myös halua hyväksyä kaavaan vain jotkut ehdotetuista sisääntuloväylistä.

”Selvityksissä on osoitettu, että toisten sisääntuloväylien bulevardisointi on taloudellisesti kannattavampaa kuin toisten,” Rauhamäki sanoo.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok) kertoo, että kokoomuksen valtuustoryhmässä on pohdittu myös sitä, ruuhkauttavatko bulevardit sisääntuloväylät ja sitä, kuinka terveellistä niiden varrella asuminen olisi liikenteen saasteiden vuoksi.

”Bulevardeihin on iso epäilys ryhmän sisällä”, Rautava sanoo.

Lopullisesti uusi yleiskaava on tarkoitus hyväksyä Helsingin kaupunginvaltuustossa vuonna 2016.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs kertoo, että vihreitä yleiskaavaehdotuksessa huolettavat erityisesti viheralueisiin kohdistuvat leikkaukset.

”Erityisesti se, mitä keskuspuiston kanssa tehdään”, Kivekäs sanoo.

Hämeenlinnanväylän päälle rakennettavan kaupunkibulevardin viereiset asunnot levittäytyvät yleiskaavaehdotuksessa keskuspuiston länsireunan päälle.

Sdp:n ryhmässä yleiskaavaehdotukseen on sen sijaan oltu pääosin tyytyväisiä.

”Toivomme, että se menisi läpi suurin piirtein tällaisena. Kaavan valmistelijat ovat tehneet erinomaista työtä”, sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat