Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardit jakavat Helsingin kokoomusta – osa toivoo myös lentokentän säilymistä Malmilla

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Uuden yleiskaavaehdotuksen puinti alkaa tiistaina. Ehdotukseen sisältyy Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi.
Uuden yleiskaavaehdotuksen puinti alkaa tiistaina. Ehdotukseen sisältyy Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi. Kuva: Tuomas Selänne
Tästä on kyse

Kaupunki etsii tilaa asunnoille

 Helsinki on laatimassa yleiskaavaa, jonka suurimpia haasteita on löytää lisää paikkoja asuntorakentamiselle.

 Yksilaaja asuinrakennuskohde on Malmin lentokenttä. Kaupunki omistaa jo Malmin kentän kiinteistöt. Lentokentän puolustajat ovat hakeneet kenttää suojeltavaksi.

 Kaupunkibulevardeissa on kyse kaupungin nykyisten, moottoritiemäisten sisääntuloväylien muuttamisesta asuinkaduiksi.

Suunnitelmat muuttaa Helsingin sisääntuloväylät kaupunkibulevardeiksi ja Malmin lentokenttä asuinalueeksi saattavat kohdata uusia vaikeuksia. Helsingin suurimmassa valtuustoryhmässä kokoomuksessa on noussut vahvaa vastustusta molempia hankkeita vastaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) kertoo, että kokoomuksen riveistä on toivottu yhden kiitoradan säilyttämistä Malmin lentokentällä. Osa kokoomuslaisista haluaisi selvittää, voisivatko lentokoneet ja asunnot mahtua samalle alueelle lentomelusta huolimatta.

”Nämä eivät ole vain yksittäisten ihmisten mielipiteitä. Kyllä tämä kysymys jakaa meidän ryhmää”, Rauhamäki sanoo.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ensi tiistaina uutta yleiskaavaehdotusta. Kaupunkisuunnitteluviraston laatimassa ehdotuksessa lentotoiminta Malmin lentokentällä lopetettaisiin ja alue muutettaisiin 25 000 ihmisen asuinalueeksi.

Suunnitelmat muuttaa kaupunkiin tulevat sisääntuloväylät kaupunkibulevardeiksi halkovat nekin kokoomusta. Rauhamäen mukaan kokoomuksessa ei vastusteta bulevardeja ”kategorisesti”, mutta ryhmässä on myös halua hyväksyä vain osa ehdotetuista kaupunkibulevardeista.

”Selvityksissä on osoitettu, että toisten sisääntuloväylien bulevardisointi on taloudellisesti kannattavampaa kuin toisten,” Rauhamäki sanoo.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok) kertoo, että kokoomuksen valtuustoryhmässä on pohdittu myös sitä, ruuhkauttavatko bulevardit sisääntuloväylät ja sitä, kuinka terveellistä niiden varrella olisi asua.

”Bulevardeihin on iso epäilys ryhmän sisällä”, Rautava sanoo.

Helsingin rakentamista pitkän aikaa säätelevä yleiskaava on tarkoitus hyväksyä lopullisesti Helsingin kaupunginvaltuustossa vuonna 2016.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs kertoo, että vihreitä huolettavat yleiskaavaehdotuksessa erityisesti viheralueisiin kohdistuvat leikkaukset.

”Erityisesti se, mitä Keskuspuiston kanssa tehdään”, Kivekäs sanoo.

Hämeenlinnanväylän päälle rakennettavan kaupunkibulevardin viereiset asunnot levittäytyvät yleiskaavaehdotuksessa Keskuspuiston länsireunan päälle.

Suurista ryhmistä Sdp:ssä on suhtauduttu yleiskaavaehdotukseen pääosin tyytyväisiä.

”Toivomme, että se menisi läpi suurin piirtein tällaisena. Kaavan valmistelijat ovat tehneet erinomaista työtä”, sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat