Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hus päättää miljoonaremontista Lastenklinikalle

Kaupunki
 
Matti Björkman / Lehtikuva
Lastenklinikka Helsingin Meilahdessa.
Lastenklinikka Helsingin Meilahdessa. Kuva: Matti Björkman / Lehtikuva

Menossa remonttisuma

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirillä (Hus) on meneillään suurien sairaalaremonttien suma. Monet vanhoista sairaaloista ovat erittäin huonossa kunnossa ja osastoja joudutaan välillä siirtämään väistötiloihin todella tiukalla aikataululla.

Meilahdessa esimerkiksi Tornisairaala on saatu tänä vuonna pääosin valmiiksi, mutta Naistenklinikkaa remontoidaan edelleen.

Pitkällä ollaan myös Espoossa, jossa kaupungin ja Husin yhteinen sairaalatyömaa Jorvissa valmistunee vuonna 2016.

Uusi Lastensairaala valmistuu Meilahteen vuoteen 2018 mennessä. Seuraava valtava rakennusprojekti on uusi trauma- ja syöpäsairaala 2020-luvun alkupuolella.

Nykyiselle Lastenklinikalle Helsingin Meilahteen suunnitellaan miljoonien arvoisia korjauksia sitä aikaa varten, kun Uusi Lastensairaala on valmistunut. Tiloihin muuttaa esimerkiksi osastoja erittäin huonossa kunnossa olevasta Töölön sairaalasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hallitus käsittelee Lastenklinikan jatkokäytön hankesuunnitelmaa maanantain kokouksessaan. Asiasta päättää myöhemmin Husin valtuusto.

Osin keräysvaroin toteutetun Uuden Lastensairaalan olisi tarkoitus olla käytössä 2018.

Töölöstä Lastenklinikalle on tämän jälkeen muutamassa plastiikkakirurgia, osa suu- ja leukasairauksien hoidosta ja väliaikaisesti Kirurgiseen sairaalaan siirretty rintarauhaskirurgia. Näitä osastoja suunnitellaan rakennuksen eteläpäähän nykyisten leikkaussalien ja teho-osastojen paikalle. Muualta Meilahdesta Lastenklinikalle olisi muuttamassa myös kliinistä fysiologiaa.

Rakennuksen pohjoispääty olisi tulevaisuudessakin varattu lapsille, siis esimerkiksi lastenneurologialle.

40-luvulla valmistunut Lastenklinikka on suojeltu, mutta todella surkeassa kunnossa. Monia osastoja on kiinni sisäilmaongelmien vuoksi. Nyt suunnitellun remontin ensimmäinen vaihe olisi tarkoitus toteuttaa vuosina 2017–2018. Remontin viimeinen vaihe alkaisi vasta ensi vuosikymmenellä.

Ensimmäinen korjausvaihe maksaisi noin 17 miljoonaa, myöhemmät arviolta 44 miljoonaa.

Naapurissa sijaitsevasta vanhasta Lastenlinnasta olisi sen sijaan tarkoitus luopua vähitellen kokonaan. Samoin Töölön sairaalasta luovutaan sitten, kun loput sen osastoista voivat muuttaa uuteen Trauma- ja syöpäkeskukseen Meilahteen 2020-luvulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat