Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maanantaina päätetään Kellokosken kohtalosta

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Kellokosken sairaala sijaitsee Tuusulassa.
Kellokosken sairaala sijaitsee Tuusulassa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Maanantaina päätetään, lakkautetaanko Kellokosken sairaala Tuusulasta. Jos niin käy, psykiatrista hoitoa keskitetään entistä vahvemmin Helsinkiin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hallitus käsittelee sairaalan lopettamista aamun kokouksessaan. Asia on jätetty pöydälle edellisessä kokouksessa, joten nyt lienee luvassa päätös.

Kellokosken sairaalasta halutaan luopua, kunhan ensin on kunnostettu riittävästi sairaalatilaa Kivelän sairaalaan ja Hyvinkään sairaalan uudisrakennus on valmistunut. Luopuminen voisi siis tapahtua aikaisintaan vuonna 2019.

Kellokosken potilaat, henkilökunta, Tuusulan kunta ja monet alueen asukkaat vaativat, että sairaalaa ei saa lopettaa. Perusteluna on esimerkiksi sen poikkeuksellinen ympäristö: lähellä on työmahdollisuuksia, luontoa sekä urheilu- ja harrastustiloja potilaille.

Husin toiminnan suurimmat maksajat ja psykiatristen palvelujen käyttäjät eli isot kaupungit kannattavat muuttoa Helsinkiin. Terveysalaa johtavien korkeiden virkamiesten mukaan Kellokosken siirto olisi Helsingin, Espoon ja Vantaan etu.

Taustalla ovat myös säästöt. Psykiatristen sairaaloiden käyttö on vähentynyt, kun avohoitoa on lisätty. Kellokosken sairaalan kunnostaminen maksaisi 78–92 miljoonaa euroa. Sen sijaan Kellokoskesta luopumisen takia muualla tarvittavien remonttien lasketaan maksavan 46–61 miljoonaa euroa.

Esitystä Kellokosken sulkemisesta perustellaan myös sillä, että psykiatriset potilaat hyötyisivät siirrosta somaattisen sairaalan yhteyteen.

Kellokoskella on yhteensä 196 sairaansijaa. Sairaala on toiminut 1900-luvun alusta saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat