Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikennevalot pimenevät taas lasten koulutiellä Espoossa – urakoitsija palkannut saattajia

Kaupunki
 
Antto Varilo
Koivu-Mankkaan tietä remontoidaan, koska tie on painunut. Länsimetron Jousenpuiston asema tulee tien varteen.
Koivu-Mankkaan tietä remontoidaan, koska tie on painunut. Länsimetron Jousenpuiston asema tulee tien varteen. Kuva: Antto Varilo

Lapsia aletaan saattaa tietyömaan vuoksi liikennevalottoman risteyksen yli Espoon Tontunmäessä. Helsingin Sanomat uutisoi alueen asukkaiden keskuudessa huolta herättäneistä tietöistä 24. lokakuuta.

Liikennevalot poistetaan käytöstä Merituulentien ja Koivu-Mankkaan tien risteyksessä. Espoon kaupungin mukaan risteyksessä tehdään sellaisia töitä, joita ei ole mahdollista toteuttaa ilman valojen poistamista.

Valot pimenevät tiistaina 3. marraskuuta aamuyhdeksältä ja ne ovat poissa käytöstä useita päiviä. Liikennevalojen pitäisi syttyä viimeistään perjantaina 6. marraskuuta, arvioidaan Espoon teknisestä keskuksesta.

Rakennusurakoitsija on luvannut järjestää liikennevalottomaan ja turvattomana pidettyyn risteykseen aikuisia saattajia, joiden tehtävänä on kulkea lasten kanssa tien yli. Saattajat ovat risteyksessä tiistaista lähtien päivittäin kello 7.45–8.10, 8.30–8.55, 9.45–10.10, 12.15, 13.15 ja 14–14.30.

Espoon kaupunki rakennuttaa lisäksi Koivu-Mankkaan tien ja Tontunmäentien risteykseen kiertoliittymää. Samassa remontissa parannetaan myös Koivu-Mankkaan tien kuntoa.

”Kiertoliittymä ja katu-urakka tehdään Urheilupuiston metroaseman takia”, kertoo Espoon teknisen keskuksen liikenteenhallinnan asiantuntija Noora Salonen.

Metrojunien on määrä alkaa kulkea Espoossa länsimetron valmistumisen myötä syksyllä 2016.

Työmaiden vuoksi tehdyt poikkeukselliset liikennejärjestelyt ovat herättäneet viime aikoina muutoinkin huomiota Espoossa. HS kertoi lokakuun puolivälissä Olarissa sijaitsevasta Kuitinmäentien ja Friisinkalliontien risteyksestä, jonka vaarallisuuden eräs ekaluokkalaisen tytön isä halusi tuoda julkiseen keskusteluun julkaisemalla lapsen perspektiivistä kuvatun Youtube-videon tienylityksestä.

Samalla Kuitinmäen alueella Olarissa alkoi toissa viikolla purkuprojekti, jonka yhteydessä joudutaan purkamaan myös Tähtiniityn koulun oppilaiden koulumatkallaan käyttämä Kuunsilta. Espoon kaupungin alueinsinöörin Jaana Länkelin uskoi ennakkoon, että työmaan aikana käytössä olevat suojatiet tulevat olemaan turvallisia. Hän kuitenkin kehotti autoilijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta Kuunkadun varrella.

Puretun sillan tilalle rakennetaan uusi.

Korjaus 3.11. klo 10.37: Liikennevalot poistetaan käytöstä Koivu-Mankkaan tien ja Merituulentien risteyksestä. Alun perin tekstissä puhuttiin Koivu-Mankkaan tiestä ja Tontunmäentiestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat